Τετάρτη 29 Απριλίου 2015

«Εμπόδια» «Φρενάρουν» πάλι οι διαδικασίες – Ερωτηματικά στην Αθήνα για το εάν οι δανειστές θέλουν συμφωνία


Αβεβαιότητα για τη συμφωνία.
flags
Αν και αρχικά όλα έδειχναν ότι η Αθήνα πάει σε διαδικασίες – εξπρές για την παρουσίαση των μέτρων Βαρουφάκη στους θεσμούς, με στόχο να επιτευχθεί συμφωνία, όσο το δυνατόν πιο σύντομα και οπωσδήποτε πριν από το Eurogroup της 11ης Μαΐου, η ελληνική πλευρά εμφανίζεται τώρα να ρίχνει ρυθμούς: Πηγές του υπουργείου Οικονομικών διευκρίνιζαν πως δεν θα γίνει στο σημερινό Brussels Group η υποβολή με νομική μορφή των μέτρων που καταρτίζει η Κυβέρνηση και επισήμαιναν πως δεν υπάρχει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για το πότε θα πάνε στην Βουλή.
Τόνιζαν, πάντως, πως θα υπάρξει «ενισχυμένη παρουσία» στις Βρυξέλλες με την συμμετοχή και του Athens Group και πως σήμερα το απόγευμα θα συνεδριάσει η Πολιτική Ομάδα Διαπραγμάτευσης, σχεδόν την ίδια ώρα που θα έχει συνεδρίαση και το EuroWorking Group με τις δύο πλευρές να είναι σε «ανοιχτή γραμμή».
Η Αθήνα συνεχίζει να βλέπει «εμπόδια» από πλευράς δανειστών και όπως έλεγε η ίδια πηγή «Εμείς προσπαθούμε να γίνει συγκεκριμένη συζήτηση, οι άλλοι το θέλουν;». Έλεγε ακόμη πως δεν έχει τεθεί με καθαρό τρόπο από τους θεσμούς το εάν θέλουν την εφαρμογή του e mail Χαρδούβελη. Σε ερώτηση που ετέθη για το τι θα γίνει εάν ο Μάριο Ντράγκι αποφασίσει να «κουρέψει» τα ενέχυρα που δίνουν οι ελληνικές Τράπεζες η απάντηση κύκλων του ΥΠΟΙΚ ήταν: «Έχουμε σχέδιο».
Είχε προηγηθεί τετ-α-τετ του Γιάνη Βαρουφάκη με τον Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρο Ρακιντζή, με τον υπουργό Οικονομικών να προαναγγέλλει νέο σύστημα αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων, «κυκλική» αντικατάσταση των εφοριακών για να αποφεύγονται τα στεγανά και να υπάρχει και κώλυμα εντοπιότητας. Προωθείται ακόμη η επανασύσταση της οικονομικής επιθεώρησης, η Χαρτογράφηση-καταγραφή της δημόσιας περιουσίας, αλλά και η καθημερινή επαφή δύο εκπροσώπων από ΥΠΟΙΚ και από Επιθεώρηση για ανάληψη νομοθετικών και διοικητικών πρωτοβουλιών. Όπως είπε ο Λέανδρος Ρακιντζής «τα κληροδοτήματα είναι 10 δισ. ευρώ και η περιουσία της Κτηματικής Υπηρεσίας πολλαπλάσια και πρέπει να βρεθεί τρόπος για να την εκμεταλλευτούμε».
http://www.matrix24.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: