Τρίτη 19 Μαΐου 2015

Και δεύτερος νεκρός από το δυστύχημα στα ΕΛΠΕ


dii
Δύο είναι οι εργαζόμενοι που έχασαν τη ζωή τους μετά τον τραυματισμό τους στο δυστύχημα που σημειώθηκε στις 8 Μαΐου στο διυλιστήριο Ασπροπύργου των Ελληνικών Πετρελαίων.
Σύμφωνα με την ενημέρωση από τα ΕΛΠΕ, νεκροί είναι ο Χαράλαμπος Δευτεραίος, εργαζόμενος στην εταιρεία και ο Ραμαντάν Ντελιλάϊ, εργαζόμενος σε εργολαβική εταιρεία.
Τα ΕΛΠΕ δηλώνουν ότι θα στηρίξουν τις οικογένειες των θανόντων, διασφαλίζοντας το παρόν και το μέλλον των παιδιών τους. Τονίζεται ακόμη ότι προωθείται άμεσα στις αρμόδιες Υπηρεσίες το Πόρισμα της Επιτροπής Διερεύνησης του συμβάντος ώστε να αποδοθούν ευθύνες, όπου υπάρχουν.
Τα συλλυπητήριά τους στις οικογένειες των θανόντων εξέφρασαν ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Παναγιώτης Λαφαζάνης και ο Γενικός Γραμματέας Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών, Απόστολος Αλεξόπουλος, δηλώνοντας ότι βούληση του υπουργείου και της κυβέρνησης είναι να στηρίξουν τις οικογένειες των θυμάτων με τα μέσα που διαθέτουν.
Παράλληλα, επεσήμαναν ότι η άμεση και σε βάθος διαλεύκανση των αιτιών του τραγικού ατυχήματος στα ΕΛΠΕ και η πλέον παραδειγματική τιμωρία όλων των υπευθύνων, καθίσταται τώρα ακόμη πιο επιτακτική και συνιστά υπέρτατο χρέος απέναντι στα θύματα της τραγωδίας.
Υπενθυμίζεται ότι οι εργαζόμενοι που είχαν τραυματιστεί ήταν συνολικά έξι. Σύμφωνα με την εταιρεία, το ατύχημα έγινε λόγω ανάφλεξης που σημειώθηκε στη διάρκεια εργασιών συντήρησης από ελληνική εργολαβική εταιρεία.
Τα συλλυπητήρια τους εξέφρασαν και τα κόμματα της αντιπολίτευσης.
http://lykavitos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: