Την απόφασή της να θέσει υποψηφιότητα για Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ανακοίνωσε πριν λίγο σε εκδήλωση της στην Αίγλη του Ζαππείου, η Φώφη Γεννηματα.
Να πούμε ότι...
ως τώρα την πρόθεση τους να θέσουν υποψηφιότητα έχουν ανακοινώσει οι Ανδρέας Λοβέρδος, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, αλλά και ο Θανάσης Χειμωνάς, που μάλλον είναι δύσκολο να συγκεντρώσει 250 μοναδικές υπογραφές συνέδρων προκειμένου να αναδειχτεί υποψήφιος.
Ο Κώστας Σκανδαλίδης μιλώντας σήμερα στο "Βήμα fm" δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να θέσει υποψηφίοτητα, αφού δει το κλίμα εκει. Να σημειώσουμε ότι ο ίδιος πρόσφατα απέκλεισε την πιθανότητα να είναι μεταβατικός Πρόεδρος τονίζοντας ότι το κόμμα δεν έχει ανάγκη από μεταβατικές διαδικασίες. Το συνέδριο ανοίγει αύριο τις πύλες του, σε μια χρονική συγκυρία πολύ δύσκολη για την χώρα και ενώ ο Πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι στις 6 θα γίνει προ ημερησίας διάταξη συζήτηση στη Βουλή για την πορεία της διαπραγμάτευσης.
"Διεκδικώ τη θέση της Προέδρου του Πανελλήνιου Σοσιαλιστικού Κινήματος. Και ζητώ τη στήριξή σας. Αυτή η απόφαση δεν ήταν εύκολη. Είναι ο καρπός πολλών συζητήσεων. Με συντρόφους και φίλους. Με πρόσωπα που αγάπησα και με αγάπησαν. Άκουσα ιστορικές αφηγήσεις. Δεν αγνόησα καμιά υπόδειξη. Δεν υποβάθμισα κανένα κίνδυνο. Προσωπικό ή συλλογικό."
Έμμεσα η Φώφη Γεννηματά αναφέρθηκε και στην οικογενειακή πολιτική της κληρονομιά, σημειώνοντας όμως ότι θέτει υποψηφιότητα με βάση την δική της πολιτική παρουσία:
"Ζύγισα την πορεία μου στα δημόσια πράγματα. Δεν έπαιξα με τις λέξεις και τα ονόματα. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι απάλειψα από τη μνήμη μου και τη συνείδησή μου τα κορυφαία παραδείγματα στην οικογένεια, την κοινωνία και το κόμμα που μεγάλωσα.
Στο τέλος αυτής της δύσκολης πορείας και απόφασης δεν είδα τον εαυτό μου πάνω από κανέναν άλλο. Δεν θέλω περισσότερα φώτα. Θέλω περισσότερη ευθύνη. Δεν ψάχνω για μεγάλα ακροατήρια για μένα. Θέλω να διευρύνω τα μηνύματά μας.
Ναι! Διεκδικώ αυτή τη θέση. Όχι για να κλείσω τον ιστορικό κύκλο του κόμματος. Ούτε για να σφραγίσω τα λάβαρά του. Ούτε για να κληρονομήσω την ιστορία του. Ούτε για να τη μεταβιβάσω σε κάποιον τρίτο.
Διεκδικώ την ευθύνη της Προέδρου για να δουλέψουμε μαζί. " Αυτό το τελευταίο σημείο το "μαζί" ήταν και το πιο έντονο σημείο της προσέγγισής της, αφού η Γεννηματά επικρίνοντας έμμεσα τον αρχηγισμό στην ηγεσία του κόμματος, τόνισε ιδιαίτερα ότι πρέπει να υπάρξουν πολιτικές και καταστατικές δεσμεύσεις ώστε να υπάρξει μια νέα συλλογικότητα στο κόμμα και να μην περιστρέφονται τα πάντα γύρω από τον αρχηγό.
"Συλλογικότητα στην κορυφή με τον Πρόεδρο πρώτο μεταξύ ίσων και πλήρη και τακτική λειτουργία όλων των οργάνων του κόμματος. Να περάσουμε σε κάθε μέλος του κόμματος μια βασική σκέψη. «Κοίταξε να δεις τι μπορείς να κάνεις εσύ για την παράταξη». Και όχι «τι μπορεί να κάνει η παράταξη για σένα. Θέλω τακτικότητα στα συνέδρια της παράταξης. Και όχι τη σύγκλησή τους μόνο σε περιόδους κρίσης. Οι προγραμματικές θέσεις να μην γράφονται μόνο από τους εκάστοτε Προέδρους. Ούτε από τις εκάστοτε κυβερνητικές μας ευθύνες. Θέλω συμμετοχή από όλους" είπε συγκεκριμένα.
Κλείνοντας να σημειώσουμε ότι κρίσιμος παράγοντας για την έκβαση του συνεδρίου αλλά και την ανάδειξη του Προέδρου είναι ο γραμματέας της Κ.Ε και ευρωβουλευτής Νίκος Ανδρουλάκης, ενώ η Φώφη φαίνεται ότι έχει συνάψει συμμαχίες με στελέχη της βενιζελικής πτέρυγας όπως ο Πάρης Κουκουλόπουλος, ο Χρ. Πρωτόπαπας και η Τόνια Αντωνίου, ενώ έχει και την στήριξη του νυν και δύο προηγούμενων γραμματέων της νεολαίας του κόμματος.
topontiki.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου