Παρασκευή 12 Ιουνίου 2015

Η διαδικασία-Πότε λήγει η προθεσμία Ξεκινά τη Δευτέρα η υποβολή του μηχανογραφικού δελτίου για ΑΕΙ-ΤΕΙ


Ξεκινά  από την ερχόμενη Δευτέρα 15 Ιουνίου η διαδικασία υποβολής μηχανογραφικού δελτίου των υποψηφίων για την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.
mixanografiko
Οι υποψήφιοι θα μπορούν από τη Δευτέρα να απευθυνθούν στο Λύκειό τους, προκειμένου να αποκτήσουν τον προσωπικό τους κωδικό ασφαλείας (password). Με αυτόν τον κωδικό θα μπορούν να επισκέπτονται την ηλεκτρονική διεύθυνση http://exams.it.minedu.gov.gr, να μελετούν το μηχανογραφικό και, σε πρώτη φάση, να κάνουν κάποιες προσωρινές προτιμήσεις («Προσωρινή Αποθήκευση»).
Στη συνέχεια, από την ανακοίνωση των βαθμών των ΓΕΛ ή των ΕΠΑΛ αντίστοιχα, ως και την Τρίτη 7 Ιουλίου, οπότε λήγει η προθεσμία υποβολής μηχανογραφικών δελτίων, όλοι οι υποψήφιοι θα πρέπει να «κλειδώσουν» το τελικό τους μηχανογραφικό, στην ίδια ηλεκτρονική διεύθυνση, επιλέγοντας «ΟΡΙΣΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ».
Μετά την οριστικοποίηση, το μηχανογραφικό θα καταχωρηθεί στη βάση του υπουργείου Παιδείας και καμία τροποποίηση από τον υποψήφιο δεν θα είναι πλέον δυνατή, χωρίς τη μεσολάβηση της σχολικής μονάδας.
Το υπουργείο συνιστά στους υποψηφίους να εκτυπώσουν ή/και να αποθηκεύσουν στον υπολογιστή τους το οριστικοποιημένο μηχανογραφικό, το οποίο θα έχει αποκτήσει αυτόματα και αριθμό πρωτοκόλλου, ώστε ανά πάσα στιγμή να μπορεί να δουν τις τελικές τους προτιμήσεις.
Σημειώνεται ότι η προθεσμία που δίνει το υπουργείο (έως και τις 7 Ιουλίου) είναι αποκλειστική. Έτσι, εφιστάται η προσοχή σε όλους τους υποψηφίους για την εμπρόθεσμη υποβολή και οριστικοποίηση του μηχανογραφικού, γιατί αλλιώς θα αποκλειστούν από την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, φέτος.  Για οποιαδήποτε πληροφορία και υποστήριξη, οι υποψήφιοι μπορούν να απευθύνονται στο Λύκειό τους.
http://www.matrix24.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: