Παρασκευή 12 Ιουνίου 2015

Θα αναβληθεί και η γενική συνέλευση ΟΛΠ: Eντολή του ΤΑΙΠΕΔ να μην συζητηθεί στο ΔΣ νέα συλλογική σύμβαση


ΟΛΠ: Eντολή του ΤΑΙΠΕΔ να μην συζητηθεί στο ΔΣ νέα συλλογική σύμβαση
  (Φωτογραφία:  Eurokinissi )

Αθήνα
Επιστολή προς το Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς απέστειλε το ΤΑΙΠΕΔ, με την οποία ζητείται να αφαιρεθεί από την ημερήσια διάταξη στην συνεδρίαση του ΔΣ του ΟΛΠ την Παρασκευή το θέμα της ανανέωσης των συλλογικών συμβάσεων εργασίας που έχουν λήξει από το τέλος Απριλίου.

Στην επιστολή το ΤΑΙΠΕΔ αναφέρει: Εκ μέρους του ΤΑΙΠΕΔ βασικό μέτοχο της εταιρείας ΟΛΠ ΑΕ εντέλλεστε να αφαιρέσετε από την ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης του διοικητικού συμβουλίου του ΟΛΠ που έχει προγραμματιστεί για την Παρασκευή το θέμα με τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας. Στην ίδια επιστολή αναφέρεται ότι το ΤΑΙΠΕΔ επιθυμεί το θέμα να εξεταστεί από το νέο διοικητικό συμβούλιο που θα προκύψει από την τακτική γενική συνέλευση των μετόχων.

Η γενική συνέλευση των μετόχων έχει προγραμματιστεί για το Σάββατο 13 Ιουνίου, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες θα αναβληθεί για τις 22 Ιουνίου.

Ο απερχόμενος πρόεδρος του ΟΛΠ Γιώργος Ανωμερίτης (έχει υποβάλλει από την περασμένη Τρίτη την παραίτησή του στον αναπληρωτή υπουργό Ναυτιλίας Θοδωρή Δρίτσα) σε ανακοίνωσή του, αναφέρει ότι «η κυβέρνηση διά του ΤΑΙΠΕΔ, που είναι ο κύριος μέτοχος του ΟΛΠ ΑΕ, μετέβαλε τις προγραμματικές της θέσεις επί του θέματος της ιδιωτικοποίησης του Οργανισμού, επί του οποίου η θέση του διαχρονικά ήταν και είναι σαφής ότι τα λιμάνια μετοχικά τελούν υπό την πλειοψηφία του Δημοσίου και της Αυτοδιοίκησης και επιχειρησιακά μέσω Συμβάσεων Παραχώρησης δίδονται σε πολλούς διαχειριστές και χρήστες».

Στο μεταξύ πηγές από το υπουργείο Ναυτιλίας ανέφεραν ότι η σημερινή συνάντηση της κυβερνητικής επιτροπής για την επιλογή των υποψηφίων στις διοικήσεις των λιμανιών αναβλήθηκε. Στη συγκεκριμένη επιτροπή συμμετέχουν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης, ο υπουργός Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, Γιώργος Σταθάκης, ο αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας, Θοδωρής Δρίτσας και ο γραμματέας της κυβέρνησης, Σπύρος Σαγιάς.
Τα βιογραφικά των υποψηφίων που θα τεθούν επικεφαλής των διοικήσεων του ΟΛΠ και ΟΛΘ, αλλά και των δέκα περιφερειακών λιμανιών αναμένεται να εξεταστούν από ιδιωτική επιτροπή αξιολόγησης αλλά και από το διοικητικό συμβούλιο του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου ( ΤΑΙΠΕΔ).
Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΠ και ΟΛΘ θα αξιολογηθεί από ανεξάρτητη ιδιωτική εταιρεία αξιολόγησης, ενώ τα υπόλοιπα μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων από το διοικητικό συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ.
Σημειώνεται ότι το ΤΑΙΠΕΔ κατέχει αυτή τη στιγμή το 74% του ΟΛΠ και του ΟΛΘ (εισηγμένες εταιρείες στο χρηματιστήριο Αθηνών και το 100% των υπολοίπων λιμανιών.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: