Παρασκευή 12 Ιουνίου 2015

Το επεισόδιο που οδήγησε στην αποχώρηση του ΔΝΤ...


Στην Ελλάδα "χρεώνει" το ΔΝΤ την αποχώρησή του από το "Brussels Group", εξηγώντας έτσι και την αιφνιδιαστική απόφαση του να...
ανακοινώσει ότι αποσύρονται τα τεχνικά κλιμάκια του από τις διαπραγματεύσεις. 

Σύμφωνα με ανώτατο αξιωματούχο του ΔΝΤ, o επικεφαλής του ελληνικού προγράμματος Ρίσι Γκογιάλ και η τεχνική ομάδα στην τελευταία συνεδρίαση του “Brussels Group”, παραμονή της συνάντησης Μέρκελ- Τσίπρα-Ολάντ, και ύστερα από εντολή, αποχώρησαν. 

Η συνεδρίαση διεξήχθη σε ιδιαίτερα υψηλούς τόνους και μέσα σε μια ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα, λόγω της συνεχιζόμενης σκληρής στάσης που κρατούσε το ΔΝΤ σε θέματα όπως το ασφαλιστικό, ο ΦΠΑ και η χρηματοδότηση. 

Στην κρίσιμη συνεδρίαση του “Brussels Group” συμμετείχαν κάποια στιγμή, διαμέσου τηλεδιάσκεψης, και μέλη της ομάδας πολιτικής διαπραγμάτευσης από την Αθήνα. Μέσα στην ένταση της συζήτησης και στην αντιπαράθεση των απόψεων, ένα μέλος της ομάδας πολιτικής διαπραγμάτευσης από την Αθήνα, σύμφωνα με την αφήγηση του αξιωματούχου του ΔΝΤ, καυτηρίασε την στάση του Ταμείου επισημαίνοντας την «αντιπαραγωγική στάση» που κρατά στις διαπραγματεύσεις και επιτιθέμενος ανέφερε ότι «δεν χρειαζόμαστε το ΔΝΤ, μπορείτε να φύγετε, η συνεισφορά σας δεν είναι εποικοδομητική».
Διαβάστε περισσότερα εδώ...
real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: