Τετάρτη 22 Ιουλίου 2015

Πανελλαδικές 2015: Σε ελεύθερη πτώση οι βάσεις...


Κατρακυλούν έως και 3.000 μόρια...
Σημαντική πτώση θα καταγράψουν φέτος οι βάσεις ιδίως στο 3ο Επιστημονικό Πεδίο, ενώ σε κάποιες σχολές θα σημειώσουν «βουτιά» ακόμα και...
άνω των 2.000 μορίων.

Αιτία φαίνεται πως είναι αφενός τα δύσκολα θέματα με κατά συνέπεια τις κακές επιδόσεις στο πρώτο μάθημα αυξημένης βαρύτητας (Βιολογία), αλλά και σε άλλα δύο μαθήματα της Θετικής Κατεύθυνσης, η οικονομική κρίση, σε συνδυασμό με τις αλλαγές στο σύστημα μετεγγραφών και την επιβολή των capital controls, που ανάγκασε τους υποψηφίους να αποφύγουν σχολές μακριά από τον τόπο διαμονής τους.

Ως εκ τούτου, οι υποψήφιοι προτίμησαν να επιλέξουν σχολές κοντά στον τόπο κατοικίας τους, προκειμένου να αποφύγουν τις μετακινήσεις και τα επιπλέον έξοδα, τα οποία σε πολλές περιπτώσεις οικογενειών, θα ήταν αδύνατον να καλυφθούν.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Εθνος» οι βάσεις πιέζονται προς τα κάτω στα πλέον υψηλόβαθμα τμήματα της Ιατρικής, στις Κτηνιατρικές, Φαρμακευτικές και Οδοντιατρικές Σχολές. Ανάλογη αναμένεται η εικόνα για τα τμήματα υψηλής ζήτησης των ΤΕΙ, όπως Νοσηλευτικής, Διατροφής και Διαιτολογίας.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, η πτώση θα ξεκινά από λίγα μόρια (200-400), ενώ στις μεσαίες σχολές θα κυμανθούν από 500-800 μόρια. Σε πιο χαμηλόβαθμα τμήματα, η «κατρακύλα» των βάσεων υπολογίζεται ακόμη μεγαλύτερη, καθώς υπολογίζεται στα 2.000 μόρια, ενώ δεν αποκλείεται σε ορισμένες περιπτώσεις να ξεπεράσουν και τις 3.000 μόρια!..
iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: