Τετάρτη 22 Ιουλίου 2015

Προχωράμε σε ελέγχους στην αγορά, «από πάνω προς τα κάτω»...


Αλεξιάδης: Δημιουργία κοινού μετώπου κατά της φοροδιαφυγής
Σαρωτικούς ελέγχους στην αγορά σε όλη την Ελλάδα, «από πάνω προς τα κάτω», δηλαδή πρώτα στις μεγαλύτερες επιχειρήσεις και μετά στις μικρότερες, προανήγγειλε ο νέος Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών, Τρύφωνας Αλεξιάδης κατά τη διάρκεια συνάντησή του με...
το προεδρείο του Οικονομικού Επιμελητηρίου της Ελλάδος, από τους εκπροσώπους του οποίου ζήτησε να συμμετάσχουν στην δημιουργία μετώπου κατά της φοροδιαφυγής.

Παράλληλα, ο κ. Αλεξιάδης δήλωσε ότι θα δοθεί έμφαση και στην αντιμετώπιση του μείζονος προβλήματος των πλαστών ταμειακών μηχανών.

Σημειώνεται ότι το ΟΕΕ είναι ο πρώτος φορέας, που επέλεξε να συναντήσει ο κ. Αλεξιάδης, ο οποίος έχει διατελέσει μέλος της Κεντρικής Διοίκησης και της Συνέλευσης των Αντιπροσώπων του ΟΕΕ.

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, ο κ. Αλεξιάδης δεσμεύθηκε και ζήτησε από το προεδρείο του Επιμελητηρίου ακόμα πιο στενή συνεργασία με τους οικονομολόγους, λογιστές και φοροτεχνικούς, που είναι μέλη του ΟΕΕ, ζητώντας τους να συμμετάσχουν στη δημιουργία κοινού μετώπου κατά της φοροδιαφυγής και κάνοντας λόγο για νέα σελίδα στις σχέσεις των δύο πλευρών.

Σε αυτό το πλαίσιο, είπε ότι θα δημιουργηθεί ειδική φόρμα για την κατάθεση προτάσεων για τη φορολογία, τόσο από φορείς, όσο και από πολίτες.

Ο κ. Αλεξιάδης, άκουσε τις προτάσεις και τα αιτήματα των εκπροσώπων των οικονομολόγων, ξεκαθάρισε ότι δε θα υπάρξει νέα παράταση στην προθεσμία υποβολής φορολογικών δηλώσεων, καθώς - όπως είπε - έχουν λυθεί τα διαδικαστικά θέματα και δεν μπορεί να καθυστερήσει άλλο η είσπραξη εσόδων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: