Κυριακή 12 Ιουλίου 2015

Οι «Αληθινοί Φινλανδοί» πίσω από την εμπλοκή...


... με την Φινλανδία..
Βουλευτές και εκπρόσωποι του υπουργείου Οικονομικών της Φινλανδίας συνεδρίασαν το απόγευμα στο Ελσίνκι για να προσδιορίσουν την...
εντολή της φινλανδικής κυβέρνησης στις διαπραγματεύσεις στο σημερινό Eurogroup.

Σύμφωνα με πηγές προσκείμενες στις διαπραγματεύσεις που επικαλείται το τηλεοπτικό δίκτυο YLE, το ευρωσκεπτικιστικό κόμμα των Αληθινών Φινλανδών απαίτησε κατά τη διάρκεια αυτής της συνεδρίασης η Φινλανδία να αντιταχθεί σε ένα νέο σχέδιο βοήθειας της ευρωζώνης προς την Ελλάδα και το Ελσίνκι να υποστηρίξει την ιδέα ενός Grexit, μεταδίδει το ΑΠΕ.

Σύμφωνα με το YLE, το κόμμα των Αληθινών Φινλανδών, το οποίο αναδείχθηκε δεύτερη πολιτική δύναμη στις εκλογές του Απριλίου,  απείλησε με διάλυση του νέου κυβερνητικού συνασπισμού.

Ο πρόεδρός του, ο Τίμο Σόινι, υπουργός Εξωτερικών της Φινλανδίας, επαναλαμβάνει εδώ και μήνες ότι η Ελλάδα θα λύσει τα προβλήματά της εγκαταλείποντας το ευρώ και υποτιμώντας το νόμισμά της.

Το απόγευμα, ο Αλεξάντερ Στουμπ έγραψε στο Twitter από τις Βρυξέλλες ότι δεν μπορεί να αποκαλύψει την εντολή που τού έχει δοθεί από την Μεγάλη Επιτροπή του φινλανδικού Κοινοβουλίου, όσο διεξάγονται οι συνομιλίες στο πλαίσιο του Eurogroup. Την ίδια στάση τήρησε το φινλανδικό κοινοβούλιο.

"Το είδος της εντολής δεν είναι δημόσιο και η φινλανδική αντιπροσωπεία δεν θα τη συζητήσει δημόσια", επιβεβαίωσε η εκπρόσωπος της φινλανδικής αντιπροσωπείας Κάισα Αμαράλ στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

thepressproject.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: