Κυριακή 12 Ιουλίου 2015

Μοσκοβισί: Προετοιμάζουμε το έδαφος για τη Σύνοδο...


ΜΟΣΚΟΒΙΣΙ
 Το μέλλον της μεταρρυθμισμένης Ελλάδας βρίσκεται μέσα στην ευρωζώνη... 
Μακρά και δύσκολη χαρακτήρισε τη χθεσινή συνεδρίαση του Eurogroup ο Ευρωπαίος Επίτροπος Πιερ Μοσκοβισί, τονίζοντας, πως, βοήθησε στο να γίνουν...

κατανοητές οι θέσεις των κρατών και πως σήμερα οι υπουργοί Οικονομικών θα επικεντρωθούν στο ποιες είναι οι συνθήκες για έναρξη διαπραγματεύσεων με την Ελλάδα προετοιμάζοντας το έδαφος για τη Σύνοδο Κορυφής των ηγετών της ευρωζώνης που είναι προγραμματισμένη για το απόγευμα.

Υπάρχει βάση διαπραγματεύσεων για ένα νέο πρόγραμμα υπό την προϋπόθεση πως η ελληνική κυβέρνηση θα μπορέσει να βελτιώσει τις προτάσεις της και να λάβει γρήγορα νομοθετικά έργα, αν η ελληνική κυβέρνηση μπορεί να νομοθετήσει και να εφαρμόσει μεταρρυθμίσεις αυτό θα αποτελέσει τη βάση, τόνισε ο κ. Μοσκοβισί,

Η θέση του Eurogroup όπως εκφράστηκε χθες είναι ότι υπάρχει συνολικά βάση για ένα νέο πρόγραμμα με την Ελλάδα, πρόσθεσε ο κ. Μοσκοβισί, εκφράζοντας την ελπίδα να υπάρξει μια καλή συμφωνία, «συμφωνία φιλόδοξη σε οικονομικό επίπεδο και ρεαλιστική σε πολιτικό».

«Πρέπει να έχουμε επίγνωση πως μας κοιτά όλος ο πλανήτης και προσδοκά πολλά, πρέπει να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων», είπε χαρακτηριστικά, «υπάρχει μία πορεία, αυτό το δρόμο θα ακολουθήσουμε προετοιμάζοντας το θέμα συζητήσεων για τη Σύνοδο Κορυφής που θα ακολουθήσει».

«Το μέλλον της Ελλάδας, μιας βαθιά μεταρρυθμισμένης Ελλάδας, βρίσκεται μέσα στην ευρωζώνη», κατέληξε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: