Δευτέρα 31 Αυγούστου 2015

Συνθήματα και στρατηγικές επιλογές που θυμίζουν 2004 - 2007 Με στιλ Καραμανλή, ο Μεϊμαράκης πάει στην κάλπη


Διαφορετικές εποχές, διαφορετικοί άνθρωποι, πολλές ομοιότητες. Μπορεί η περίοδος της ευμάρειας του Κώστα Καραμανλή να έχει παρέλθει ανεπιστρεπτί, με ευθύνες και του ιδίου, ωστόσο ο νυν Πρόεδρος της ΝΔ Βαγγέλης Μεϊμαράκης μοιάζει να ακολουθεί, σε σημαντικό βαθμό, το επικοινωνιακό παράδειγμα του πρώην Πρωθυπουργού.
meimarakis1
Μπορεί τότε ο Καραμανλής να «ράπιζε» την περίοδο Σημίτη και τώρα ο Μεϊμαράκης να απολογείται για τα γαλάζια λάθη, ωστόσο πολλά μένουν κοινά και στα συνθήματα και στους ανθρώπους. Από το σύνθημα «Πάμε την Ελλάδα μπροστά», με το οποίο ολοκλήρωσε το μήνυμά του, το Σάββατο, μέχρι τους τόνους, τις προσωπικές αναφορές, ακόμη και το ρυθμό της ομιλίας!
Ο Μεϊμαράκης ήταν ο Γραμματέας του κόμματος στην πρώτη νίκη Καραμανλή και εκ των στελεχών που είδαν το ιδεολόγημα του μεσαίου χώρου να ξεδιπλώνεται και να κερδίζει δύο εκλογές. Τότε συνεργάτης του ήταν ο Νίκος Καραχάλιος, που βρίσκεται και πάλι στο πλάι του. Λίγο αργότερα, στο επιτελείο προστίθεται ο λογογράφος Ανδρέας Αθανασίου που έγραφε τις ομιλίες Καραμανλή, με την εμπλοκή και άλλων από το Ρουσόπουλο μέχρι τον Αντώναρο.
Σήμερα ο ίδιος άνθρωπος γράφει τις ομιλίες Μεϊμαράκη, με τη συνδρομή των Θ. Αμπατζόγλου, Πηνελόπης Γαβρά.
Ωστόσο, όπως προειπώθηκε ο κ. Καραμανλής ερχόταν βέβαιος νικητής. Ο κ. Μεϊμαράκης αποτελεί αουτσάιντερ και, μάλιστα, πάνω σε κουτσό άλογο. Διόλου τυχαία ο Πρόεδρος της Ν.Δ. ζήτησε συγγνώμη για τα γαλάζια λάθη της μεταπολίτευσης (συνέντευξη στον Alpha) ενώ χθες από την Κόρινθο επιχείρησε να διασκεδάσει την οργή των πολιτών για το «παλαιό πολιτικό σύστημα» και μαζί το βασικό επιχείρημα του Αλ. Τσίπρα προς τις κάλπες.
«Ήθελα να επικοινωνήσω με τους πολίτες, οι οποίοι -αυτή τη στιγμή- είναι ακόμα θυμωμένοι με το πολιτικό σύστημα, είναι πικραμένοι και αγανακτισμένοι και εν πολλοίς είναι προβληματισμένοι για το τι θα ψηφίσουν στις 20 Σεπτεμβρίου. Θέλω να τους πω ότι η ψήφος αγανάκτησης, η ψήφος τιμωρίας, δεν οδηγεί σε λύσεις. Πολλοί ψήφισαν με σκέψη τη λύση του μεταναστευτικού, το οποίο όμως οξύνθηκε. Ψήφισαν με τη σκέψη πως θα τιμωρήσουν το μεγάλο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας και τελικά θα πληρώσουν 90 δισ. επιπλέον.
Απευθυνόμενος, λοιπόν, προς αυτούς τους πολίτες, θέλω να τους πω ότι, σε αυτή την εκλογή, δεν υπάρχει περιθώριο χαμένης ψήφου. Πρέπει με κριτήριο την πορεία της χώρας μετά τις 20 Σεπτεμβρίου, να πάνε στις κάλπες και να σκεφτούν ποιος τους είπε τί, να κρίνουν, να συγκρίνουν και να προχωρήσουν μαζί με τα κόμματα που πιστεύουν ότι μπορούν να τους εκπροσωπήσουν στο δρόμο της ανάπτυξης της χώρας».
Αρκεί η επιχειρηματολογία Μεϊμαράκη. Οι περισσότεροι, παρά τη σμίκρυνση της ψαλίδας μεταξύ των κομμάτων, θεωρούν ότι εάν τα καταφέρει να κερδίσει τον Τσίπρα θα πρόκειται περί άθλου...
http://www.matrix24.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: