Δευτέρα 31 Αυγούστου 2015

«Το 62% ήταν το "γαμώτο" του λαού» Τσίπρας: Δεν είμαστε όλοι ίδιοι, δεν συνεργαζόμαστε με το παλιό


  (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
Επίθεση στη ΝΔ εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στην Πανελλαδική Συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ στο Βοτανικό την Κυριακή. Έκανε λόγο για «το πιο παλιό από το παλιό» και απέρριψε το ενδεχόμενο συνεργασίας του ΣΥΡΙΖΑ με «του στυλοβάτες του παλιού συστήματος», υπογραμμίζοντας: «Δεν είμαστε όλοι ίδιοι».
Παράλληλα, άφησε αιχμές κατά του Βαγγέλη Μεϊμαράκη κάνοντας λόγο για πρώην «αρχηγό των κενταύρων». Απάντησε, ωστόσο, θετικά στην πρόσκληση του προέδρου της ΝΔ σε ντιμπέιτ.
Ο ίδιος αναφέρθηκε και στο δημοψήφισμα, λέγοντας ότι «το 62% ήταν το "γαμώτο" του ελληνικού λαού».
Συγκεκριμένα, ο Αλέξης Τσίπρας προχώρησε σε μια παθιασμένη ομιλία σε υψηλούς τόνους, σε μια προσπάθεια συσπείρωσης του κόμματος και των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ. Έδωσε, δε, το σύνθημα για σκληρή εκλογική μάχη, λέγοντας: «Θα οργώσουμε την Ελλάδα, για να μην επιστρέψει το παλιό, για να μην αφήσουμε στη μέση την ελπίδα».
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε «δεν θα επιτρέψουμε την υλοποίηση του σεναρίου της αριστερής παρένθεσης που επιζητά το σύστημα» και επανέλαβε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να συνεργαστεί με κόμματα που έπαιρναν από τα μαύρα ταμεία της Siemens.
O ίδιος επισήμανε ότι στο DNA της πολιτικής ιδεολογίας του κόμματος αυτού είναι ο πιο σκληρός αυταρχισμός» και χαρακτήρισε «μεγάλο πολιτικό εμπόδιο για τις μικρές και τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη η χώρα» τη ΝΔ.

Έκανε αναφορά στην ΕΡΤ και τις καθαρίστριες και αναρωτήθηκε εάν ο κ. Μεϊμαράκης σκοπεύει να γυρίσει τη χώρα πίσω, ξανακλείνοντας την ΕΡΤ, απολυοντας εκ νέου τις καθαρίστριες, καταργώντας τις 100 δόσεις και το πρόγραμμα για την ανθρωπιστική κρίση.

Σε αντιδιαστολή, ο Αλέξης Τσίπρας παρατήρησε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει την ελπίδα και το στόχο σε βάθος 4ετίας για τον απεγκλωβισμό από τη μέγγενη του χρέους και της άρσης της δημοκρατίας στα οποία οδήγησε ο φιλελευθερισμός.

Υπογράμμισε, δε, ότι με το 62% στο δημοψήφισμα εκφράστηκε το «γαμώτο» του ελληνικού λαού για τα όσα έχουν συμβεί τα τελευταία 40 χρόνια, όπως και το βάθεμα της δημοκρατίας.

Σημείωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα φορτωθεί όλες τις αμαρτίες όλων των προηγούμενων, ούτε αποδέχεται τη θεωρία «όλοι ίδιοι είναι». «Μπορεί να αναγκαστήκαμε σε συμβιβασμό με την Ευρώπη, αλλά δεν θα συμβιβαστούμε με όσους οδήγησαν σε αυτήν τη θυέση το λαό, εντός Ελλάδας» τόνισε.

Αναφερόμενος στις λίστες, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ διεμήνυσε ότι «όποιος έρχεται και μου ζητάει να έχει εκλόγιμη θέση δεν θα είναι στα ψηφοδέλτια».

«Όσα ντιμπέιτ θέλει ο κ. Μεϊμαράκης»

Παράλληλα, στην πρόσκληση του προέδρου της ΝΔ για ντιμπέιτ, απάντησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ: «Άκουσα τον κ. Μεϊμαράκη, με το απαράμιλλο ύφος του, ότι μου ζητάει ντιμπέιτ», είπε ο κ. Τσίπρας, για να τονίσει: «Ακου λέει; Και ένα και δύο και τρία και τέσσερα και όσα θέλει και όποτε θέλει».

«Γιατί εμείς, και εγώ προσωπικά, ποτέ δεν κρυφτήκαμε. Έχω πολύ μεγάλη εμπιστοσύνη στο κριτήριο του λαού» παρατήρησε.

Σημείωσε, δε, ότι ο λαός θα κρίνει θέσεις, προγράμματα, «αλλά κρίνει και συγκρίνει πάνω απ' όλα την καθαρότητα την εντιμότητα, την ειλικρίνεια, ποιος του λέει το δίκιο, το σωστό, ποιος του λέει την αλήθεια και ποιος προσπαθεί να τον παραπλανήσει».

Απάντηση ΝΔ με βολές

Επίθεση κατά του Αλέξη Τσίπρα για τα όσα είπε στην Πανελλαδική Συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε η ΝΔ. Σε ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου του κόμματος κατηγορεί τον κ. Τσίπρα πως «παράγει περισσότερα ψέματα από όσα μπορούν να καταναλώσουν αυτοί που τον ακούνε».

Σύμφωνα με τη ΝΔ «κάθε μέρα που περνά και κατρακυλούν τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Τσίπρας ολοένα και περισσότερο θα διχάζει, θα βρίζει, θα ρίχνει λάσπη, στη Νέα Δημοκρατία και στον Βαγγέλη Μεϊμαράκη».

Στην ανακοίνωσή της η ΝΔ τονίζει πως δεν θα ακολουθήσει τον κ. Τσίπρα και πως θα παραμείνει σταθερή «στην ανάγκη για σταθερότητα, εθνική συνεννόηση και εφαρμογή ενός ξεκάθαρου σχεδίου αλλαγών για το μέλλον».

Στην ανακοίνωση του το γραφείο τύπου της ΝΔ υπενθυμίζει πως «πριν ένα μήνα, όταν οι πρώην σύντροφοι του κ. Τσίπρα έσπρωχναν την Ελλάδα στα βράχια, η Νέα Δημοκρατία με την ψήφο της, χωρίς κανένα αντάλλαγμα, κράτησε την Ελλάδα στο ευρώ και την Ευρώπη. Τότε ήμασταν καλοί. Τα υπόλοιπα θα τα πούμε στο ντιμπέιτ» καταλήγει η ανακοίνωση της ΝΔ.

Βολές και από Λαφαζάνη

Με αιχμηρό τρόπο αντέδρασε η Λαϊκή Ενότητα στην ανακοίνωση του κυβερνητικού προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ που εξαγγέλθηκε στην πανελλαδική συνδιάσκεψη του κόμματος.

«Όσες εκατοντάδες σελίδες κυβερνητικού προγράμματος και να ανακοινώσει ο Αλέξης Τσίπρας, το πρόγραμμά του είναι ένα: τρίτο μνημόνιο» ήταν το σχόλιό του το γραφείο τύπου της Λαϊκής Ενότητας.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: