Τρίτη 25 Αυγούστου 2015

Η κόντρα Ζωής - Μαξίμου στο δρόμο προς τις κάλπες...


H ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ είναι αποφασισμένη να απαντά και να αντικρούει την άλλοτε «σύντροφο» Ζωή Κωνσταντοπούλου, όταν εκείνη θίγει το...
κυβερνητικό έργο και αμφισβητεί με χαρακτηρισμούς τις προσπάθειες της κυβέρνησης.

Το Μαξίμου, με αυτό τον τρόπο, διαμηνύει ότι δεν θα αφήσει κανέναν να μειώσει τα επιτεύγματα της κυβέρνησης, καθώς και τις προθέσεις της για αλλαγή του μίγματος πολιτικής που έχουν επιβάλει τα μνημόνια.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ανήκει στα μνημονιακά κόμματα και ο Αλέξης Τσίπρας δεν ανήκει στους μνημονιακούς Πρωθυπουργούς» είναι το μήνυμα που εκπέμπει η Κουμουνδούρου, μετά τις ανακατατάξεις στο εσωτερικό του κόμματος.

Αυτό που επιδιώκει η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ είναι να εφαρμόσει ένα πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων και να επιχειρήσει να βρει ισοδύναμα, προκειμένου μα θιγούν όσο το δυνατό λιγότερο οι ασθενείς ομάδες του πληθυσμού.

Αυτό θα είναι και το επίκεντρο της προεκλογικής ρητορικής του ΣΥΡΙΖΑ, μαζί βεβαίως με τη διαπραγμάτευση για το χρέος, που είναι πλέον βασικό πολιτικό επιχείρημα της απελθούσας κυβέρνησης.

Από την πλευρά της η Ζωή Κωνσταντοπούλου θα εξαντλήσει κάθε θεσμικό βήμα που έχει μέχρι -όπως όλα δείχνουν- την Πέμπτη (όταν και θα παραδώσει τη διερευνητική εντολή ο Παναγιώτης Λαφαζάνης), για να εκφράσει την αντίθεσή της απέναντι στους δύο ισχυρότερους θεσμούς του πολιτεύματος: Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον Πρωθυπουργό.

Η Πρόεδρος της Βουλής θέλει, με το να μιλά σε κάθε της παρέμβαση, για μνημονιακή κυβέρνηση και για αποφάσεις "κάτω από το τραπέζι", να εκθέσει την κυβέρνηση για "αντιδημοκρατική" συμπεριφορά και για τη στροφή που έκανε από τις προεκλογικές δεσμεύσεις.

Σε αυτό το πλαίσιο, εντάσσονται και οι επιθέσεις της κατά τόσο του Μεγάρου Μαξίμου όσο και του Προέδρου της Δημοκρατίας όλες αυτές τις ημέρες, από την περασμένη Κυριακή όταν και πραγματοποίησε συνεδρίαση Διάσκεψης των Προέδρων με επτά μόλις συμμετέχοντες, όσο χθες και σήμερα. 

Όλα αυτά μέχρι να εκδηλωθεί επισήμως η πρόθεση για συνεργασία με την Λαϊκή Ενότητα του Παναγιώτη Λαφαζάνη στις εκλογές και να μιλά πια από τη θέση της αντιμνημονιακής αντιπολίτευσης.
Άλλωστε η κυρία Κωνσταντοπούλου δεν είναι «αμελητέα ποσότητα» σε εκλογική δυναμική και αυτο το γνωρίζουν και οι δύο πλευρές.

Όπως επίσης γνωρίζουν και τις βλέψεις να ηγηθεί του αντιμνημονιακού μετώπου σε δεύτερο χρόνο...

Το βέβαιο είναι ότι η κόντρα θα φτάσει πολλές φορές στα άκρα μέχρι να φτάσουμε στις κάλπες...

Δεν υπάρχουν σχόλια: