Τρίτη 25 Αυγούστου 2015

Σχεδόν υποχρεωτική σε κάποιες περιπτώσεις η χρήση πλαστικού χρήματος...



Νέα μέτρα με στόχο την πάταξη της φοροδιαφυγής προανήγγειλε για το επόμενο χρονικό διάστημα ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης.

Κίνητρα για χρήση πλαστικού χρήματος

«Παντού πλέον...
κόβουν αποδείξεις» τόνισε ο κ. Αλεξιάδης και πρόσθεσε ότι στο πλαίσιο των νέων μέτρων κατά της φοροδιαφυγής, θα αξιοποιηθούν στο έπακρο οι πληρωμές μέσω τραπεζών και μέσω πλαστικού χρήματος.

Ανέφερε συγκεκριμένα ότι το επόμενο διάστημα θα επεκταθεί και θα δοθούν κίνητρα στον φορολογούμενο για τη χρήση πλαστικού χρήματος ώστε και εμείς να έχουμε έσοδα και ο πολίτης να έχει παραπάνω κίνητρα.

Διευκρίνισε ότι σε κάποιες περιπτώσεις η χρήση πλαστικού χρήματος θα επεκταθεί και θα είναι σχεδόν υποχρεωτική, οι ιατρικές δαπάνες για παράδειγμα θα πρέπει να καλύπτονται μέσω πληρωμών με  αυτό τον τρόπο, «και για να χτυπήσουμε ένα κομμάτι της φοροδιαφυγής που όλοι ξέρουμε τι γίνεται σε αυτό το χώρο αλλά και να μπορούν να ελέγχουν πολύ πιο εύκολα κάποια πράγματα». 

Πρόσθεσε πάντως ότι θα υπάρχουν ειδικά κριτήρια, καθώς «δεν μπορούμε να βάλουμε σε αυτή τη διαδικασία ανθρώπους που δεν έχουν συνηθίσει, άρα ας βάλουμε ένα ηλικιακό όριο τα 75-80 χρόνια και να πούμε από εκεί και κάτω οι πάντες και τα πάντα με πλαστικό χρήμα».

Για τις φορολογικές δηλώσεις

Για τις φορολογικές δηλώσεις φυσικών προσώπων, ο κ. Αλεξιάδης υπενθύμισε ότι η προθεσμία είναι έως την Κυριακή, επισημαίνοντας ότι πάει πάρα πολύ καλά η υποβολή, καθώς έχει υποβληθεί περίπου το 90% των δηλώσεων.

thepressproject.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: