Τετάρτη 5 Αυγούστου 2015

Αρχηγική εμφάνιση Λαφαζάνη: Ούτε εγώ, ούτε οι βουλευτές της Πλατφόρμας θα ψηφίσουμε τρίτο Μνημόνιο


ImageHandler2
Η επίσκεψη του Παναγιώτη Λαφαζάνη στη Θεσσαλονίκη, όπου κατά δήλωσή του είχε συναντήσεις με στελέχη για την εκτίμηση της κατάστασης, έχει εκ νέου φουντώσει τα σενάρια για νέα πολιτική κίνηση και αποχώρηση από το ΣΥΡΙΖΑ των βουλευτών και στελεχών που βρίσκονται υπό την επιρροή του.
«Δεν στηρίζουμε προαπαιτούμενα για τα μνημόνια και δεν συναινούμε στην εφαρμογή μνημονιακών πολιτικών από μια κυβέρνηση, η οποία εξελέγη με ένα αντιμνημονιακό πρόγραμμα», επέμεινε ο κύριος Λαφαζάνης, ξεκαθαρίζοντας στις δηλώσεις του πως «όταν έρθει νέο μνημόνιο στη Βουλή εγώ δεν πρόκειται να το ψηφίσω. Φαντάζομαι πως το ίδιο θα κάνουν και όλοι οι βουλευτές που έχουν αναφορά στην Αριστερή Πλατφόρμα».
Απαντώντας πάντως σε ερώτηση για την παραμονή του στον ΣΥΡΙΖΑ τόνισε πως θα συνεχίσει να είναι στην ΚΟ και να είναι συνεπείς με ότι έχει δεσμευτεί ο ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στον ελληνικό λαό.
Λίγο αργότερα, ο Νίκος Φίλης, αν και εκτίμησε ότι στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ «δεν υπάρχουν κινήσεις που να οδηγούν σε μια ντε φάκτο διάσπαση», δεν παρέλειψε να δώσει σκληρή απάντηση στη δήλωση Λαφαζάνη περί καταψήφισης του μνημόνιο, λέγοντας πως πρόκειται για «ακατανόητη κίνηση» και εκτιμώντας πως «το αποτέλεσμα της προτροπής αυτής θα είναι να πέσει η κυβέρνηση».
«Αν χρειαστεί να ανανεωθεί η λαϊκή εντολή θα ανανεωθεί, δεν υπάρχει ειδικός σκοπός» συμπλήρωσε ο κύριος Φίλης, αναφερόμενος στις προτάσεις που έχουν διατυπωθεί για κυβέρνηση ειδικού σκοπού.
Νωρίτερα από την θεσσαλονίκη ο κ. Λαφαζάνης είχε δηλώσει ότι οι βουλευτές της Αριστερής Πλατφόρμας στηρίζουν το προεκλογικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, με αυτό πορευόμαστε, αυτό στηρίζουμε. Ωστόσο η Ελλάδα θα πρέπει να ακολουθήσει μία νέα, αντιμνημονιακή πολιτική. Δεν πρόκειται να ψηφίσω μνημόνιο τόσο εγώ όσο και όλοι όσοι πρόσκεινται στην Αριστερή Πλταφόρμα. Εμείς διαχωρίζουμε τη θέση μας από την μνημονιακή συναίνεση.
Ο τέως υπουργός βρίσκεται στο δημαρχείο της πόλης για να συναντηθεί με τους εργαζόμενους του δήμου.
Να σημειωθεί ότι χτες δόθηκε συνέχεια στους υψηλούς τόνους μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ μέσω της ιστοσελίδας Iskra.gr. Σε δημοσίευμα της, η ιστοσελίδα τονίζει πως «η κυβέρνηση πανηγυρίζει την επιτάχυνση της μνημονιακής θηλιάς στη χώρα».
Στο κείμενο που καταγράφονται οι σημερινές εξελίξεις στις διαπραγματεύσεις με το «κουαρτέτο», τονίζεται πως ενώ «το Ανεξάρτητο Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων εκποιεί την Ελλάδα, ο λαός εξακολουθεί να πληρώνει τις τράπεζες».

Δεν υπάρχουν σχόλια: