Τετάρτη 5 Αυγούστου 2015

«Οχι» από δήμους για τα διόδια εντός πόλης...



Ε, όχι και διόδια στις δυτικές συνοικίες! Μέτωπο εναντίον της λειτουργίας σταθμού διοδίων στον κόμβο Κ3 της Εγνατίας οδού σχηματίζουν οι δήμαρχοι Ωραιοκάστρου, Ευόσμου-Κορδελιού και Δέλτα της Θεσσαλονίκης, καθώς...
χιλιάδες κάτοικοι των περιοχών τους αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο της καθημερινής οικονομικής αιμορραγίας.

Η πρωτοβουλία ανήκει στον δήμαρχο Ωραιοκάστρου, που ενημέρωσε τους συναδέλφους του για την πρόσφατη επίσκεψή του στα γραφεία της Εγνατίας Οδού. Οπως τους επισημαίνει, η εταιρεία εξετάζει το ενδεχόμενο εγκατάστασης σταθμού διοδίων στην είσοδο και έξοδο του κόμβου Κ-3, στο ύψος της οδού Μαιάνδρου στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης.

«Οπως προβλέπει ο σχεδιασμός, και εφόσον υλοποιηθεί η μελέτη, ο πολίτης του Ωραιοκάστρου θα πρέπει να περνάει από διόδια, για να εισέλθει και εξέλθει στην Εγνατία Οδό», τονίζει ο κ. Γαβότσης, τονίζοντας ότι πρόκειται για ένα θέμα μείζονος σημασίας που αφορά τόσο τον Δήμο Ωραιοκάστρου όσο και τους όμορους δήμους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο συγκεκριμένος σταθμός διοδίων παρέμενε στα συρτάρια λόγω των προτεραιοτήτων που είχαν δοθεί στους άλλους σταθμούς του κλειστού αυτοκινητόδρομου που διασχίζει τη Βόρεια Ελλάδα και των αντιδράσεων που είχαν εκδηλωθεί για τον αριθμό τους. Ωστόσο, τα σχέδια ξανάπεσαν πρόσφατα στο τραπέζι.

Ας σημειωθεί ότι, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του κ. Γαβότση στα γραφεία της Εγνατίας Οδού, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τον διευρυμένο Δήμο Ωραιοκάστρου, όπως η κατασκευή του κόμβου Κ-3, η γέφυρα της εισόδου της Μυγδονίας, η ασφαλτόστρωση του παράδρομου της Εγνατίας και η αντιμετώπιση πλημμυρικών καταστάσεων σε όλες τις τοπικές κοινότητες του δήμου.

Συντάκτης:
Νίκος Φωτόπουλος
efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: