Τετάρτη 5 Αυγούστου 2015

Τι είπε για όλους όσοι ζητούν την απομάκρυνσή της


Ζωή Κωνσταντοπούλου: Η Ελλάδα δεν πρέπει να πληρώσει το παράνομο χρέος της-Δεν υπάρχει συμφωνία

Παράνομο, επαχθές και επονείδιστο χαρακτήρισε το ελληνικό χρέος η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου, προτείνοντας να μην πληρωθεί κατά τη συνέντευξη Τύπου για τον απολογισμό του εξαμήνου, που ξεκίνησε με καθυστέρηση 45 λεπτών.
zoi b
Η κ. Κωνσταντοπούλου υποστήριξε ότι το πόρισμα της Επιτροπής αποκαλύπτει και το βαθμό ευθύνης της διαπλοκής στη δημιουργία του.
Η πρόεδρος της Βουλής παρουσίασε τα συμπεράσματα της Επιτροπής Αλήθειας Δημοσίου Χρέους, ευχαριστώντας τα μέλη της, αλλά και όσους προσήλθαν και κατέθεσαν σε αυτήν, όπως τους κ.κ. Στρατούλη, Ρουμελιώτη και Ρωμανιά.
Η κ. Κωνσταντοπούλου κατηγόρησε την τρόικα ότι, εκβιάζει το Ελληνικό Κοινοβούλιο ενώ για τα συμπεράσματα της Επιτροπής παρατήρησε πως θα πρέπει να αποτελέσουν αντικείμενο  ουσιαστικής συζήτησης και όχι ευτελιστικών υπονοούμενων στα οποία έχουν καταφύγει κυρίως οι εκπρόσωποι της διαπλοκής.
Επίθεση στον Στουρνάρα
Η πρόεδρος της Βουλής επιτέθηκε εκ νέου με δριμύτητα κατά του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα κατηγορώντας τον για έλλειψη  συνεργασίας τόσο στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας όσο και στην Επιτροπή Αλήθειας Δημοσίου Χρέους.
Όπως είπε, ο κ. Στουρνάρας  αρνήθηκε να προσέλθει στην Επιτροπή Θεσμών για την υπόθεση Siemens, όπου κλήθηκε επειδή ως υπουργός Οικονομικών υπέγραψε τον συμβιβασμό με την εταιρεία. Επίσης αρνήθηκε να χορηγήσει στην Επιτροπή Αλήθειας Δημοσίου Χρέους τα στοιχεία κίνησης των δανειακών συμβάσεων της χώρας, επικαλούμενο το τραπεζικό απόρρητο.
«Δεν νοείται να πραγματοποιεί η Βουλή λογιστικό έλεγχο του χρέους και η ΤτΕ να αρνείται να χορηγήσει τις κινήσεις των τραπεζικών συμβάσεων. Είναι πρωτοφανές να γίνεται επίκληση τραπεζικού απορρήτου έναντι της Βουλής για συμβάσεις που αφορούν το κράτος»,σημείωσε χαρακτηριστικά.
Δεν υπάρχει συμφωνία
Η κ. Κωνσταντοπούλου επανέλαβε ότι, η σύναψη σύμβασης στο πλαίσιο εκβιασμού δεν συνιστά συμφωνία. Αποσαφήνισε, πως συμφωνία είναι μία λύση που καταλήγουν οι πλευρές με ελευθερία της βουλήσεως. Όσον αφορά στις φωνές που ζητούν την αποπομπή της από τη θέση της προέδρου παρατήρησε, πως «δεν ξύπνησαν αίφνης και ζητούν την απομάκρυνσή μου. Από την ανακοίνωση του ονόματός μου υπήρξαν αντιδράσεις».
«Προς στιγμήν ήλπισαν ότι θα κολακευτώ από την ψήφο και θα ξεχάσω την οργιώδη δράση διαφθοράς, την πλήρη καταστροφή της χώρας. Με εντυπωσίασε ότι το Ποτάμι είναι αυτόκλητος υπερασπιστής του κ. Μάρδα και του κ. Πανούση», είπε χαρακτηριστικά. «Αν θέλουν και τολμούν να υποβάλλουν πρόταση μομφής» σημείωσε η κ.Κωνσταντοπούλου.
Κληθείσα να απαντήσει σε ερώτηση για την απώλεια της δεδηλωμένης εξαιτίας των διαφωνούντων βουλευτών, υπογράμμισε, πως «την κυβέρνηση δεν τη ρίχνει εκείνος που διεκδικεί την υλοποίηση του προγράμματός της βάσει του οποίου και εξελέγησαν και οι βουλευτές».
http://www.matrix24.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: