Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2015

Ανατροπή σκάφους Νέα τραγωδία με 28 νεκρούς πρόσφυγες ανοικτά του Φαρμακονησίου


Νέα τραγωδία με 28 νεκρούς πρόσφυγες ανοικτά του Φαρμακονησίου
  (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
Διαστάσεις λαμβάνει η τραγωδία που εκτυλίσσεται από το πρωί στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά του Φαρμακονησίου, όταν σκάφος με πάνω 120 μετανάστες ανετράπη με αποτέλεσμα να πέσουν όλοι στη θάλασσα.
Μέχρι στιγμής έχουν ανασυρθεί από τη θάλασσα 28 νεκροί, μεταξύ των οποίων ένα παιδί. Οι έρευνες είναι σε εξέλιξη για τον εντοπισμό τυχόν αγνοουμένων.
Από την περιοχή έχουν διασωθεί 68 πρόσφυγες. Αλλοι 30 κατάφεραν μόνοι τους να κολυμπήσουν και να βγουν στο Φαρμακονήσι.
Οι έρευνες συνεχίζονται με τη συμμτοχή δύο ελικοπτέρων Super Puma, πλωτών του Λιμενικού και κανονιοφόρου του Πολεμικού Ναυτικού.
Στις έρευνες για τον εντοπισμό τυχόν αγνοουμένων συμμετέχουν δύτες του Λιμενικού, καθώς το σκάφος που ανετράπη ήταν κλειστού τύπου και ενδέχεται κάποιοι από τους επιβαίνοντες να παγιδεύτηκαν στην καμπίνα.
Ο συναγερμός για το περιστατικό σήμανε το πρωί, όταν το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του υπουργείου Ναυτιλίας δέχθηκε τηλεφώνημα μέσω του αριθμού 112 ότι μετανάστες βρίσκονται σε κίνδυνο στη συγκεκριμένη θαλάσσια περιοχή.
Η κινητοποίηση ήταν άμεση με τη συμμετοχή ελικοπτέρου Super Puma και πλωτού του Λιμενικού από τη Μυτιλήνη.

Στο μεταξύ, άκαρπες παραμένουν έως τώρα οι έρευνες για τον εντοπισμό τεσσάρων ανήλικων που αγνοούνται στη θαλάσσια περιοχή βόρεια της Σάμου, μετά την ανατροπή πλαστικού σκάφους που μετέφερε παράτυπους μετανάστες.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: