Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2015

Η κυβέρνηση της Αριστεράς, οχυρό μάχης ενάντια στα συμφέροντα...


Αλ. Τσίπρας: Η κυβέρνηση της Αριστεράς οχυρό μάχης ενάντια στα συμφέροντα (Video)
Ολοκληρη η ομιλία Τσίπρα, στην Καλαμάτα (ΒΙΝΤΕΟ)...
Μήνυμα νίκης και αγώνα μετέφερε ο Αλ. Τσίπρας και από την Καλαμάτα σε μια μεγάλη συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ στην κεντρική πλατεία. 
Χαιρετισμό απηύθυνε η αντιπρόεδρος των Πρασίνων,Ska Keller όπου αναφέρθηκε κυρίως στα...
περιβαλλοντικά προβλήματα που δημιουργεί η σκληρή λιτότητα, αλλά και το προσφυγικό και την ανάγκη να δείξουμε τον ανθρωπισμό και την αλληλεγγύη μας. Ενώ παραβρέθηκε εκφράζοντας έμπρακτα την αλληλεγγύη του και ο Ευρωβουλευτής του κόμματος «Πρωτοβουλία για τους Πράσινους της Καταλονίας», Ernest Urtasun.
«Η μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία αποφάσισε: Ισχυρή εντολή για κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, με άνετη κοινοβουλευτική πλειοψηφία» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας ενώ εξήγησε ότι για την Αριστερά «η κυβέρνηση δεν είναι αυτοσκοπός για να αναπαράγουμε συμφέροντα και ανισότητες αλλά το οχυρό της μάχης για να κρατήσουμε ζωντανή την ελπίδα και την προοπτική. Είναι το οχυρό μάχης ενάντια στα μεγάλα οικονομικά και πολιτικά συμφέροντα που θέλουν να επιστρέψουν για να πάρουν εκδίκηση».
Ειδική αναφορά επιφύλαξε ο Αλέξης Τσίπρας στα αποτελέσματα που φαίνεται να έχει ο αγώνας της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ κατά της φοροδιαφυγής και της διαφθοράς. «Ήδη ο δημιουργός της λίστας Λαγκάρντ στέλνει νέες πληροφορίες και μηνύματα μέσω της κατάθεσης του στους Έλληνες Εισαγγελείς. Να μην διανοηθεί λοιπόν κανείς να παρέμβει στο έργο της δικαιοσύνης. Ο ΣΥΡΙΖΑ κι εγώ προσωπικά θα είμαστε οι εγγυητές της ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης που τιμά το καθήκον και την αποστολή της.»
Και συνέχισε με τη διαβεβαίωση ότι «και  άλλα στόματα θα ανοίξουν αν συνεχίσει να πνέει ο καθαρός αέρας και δεν τον πνίξει η δυσωδία του παλιού πολιτικού συστήματος.  Να μην το επιτρέψουμε. Για να τελειώνουμε με τις λίστες των φοροφυγάδων.  Για να πληρώσουν επιτέλους οι πλούσιοι αυτά που χρωστούν στον ελληνικό λαό. Για να τελειώνουμε με τη διαφθορά, τη διαπλοκή, τους μιντιαρχες που δεν σέβονται τίποτα, τα θαλασσοδάνεια και τις μίζες».
Δριμύτατη κριτική άσκησε στις παλαιοκομματικές κυβερνήσεις και το χρεοκοπημένο πολιτικό σύστημα εστιάζοντας στο διακύβευμα των εκλογών και τη μεγάλη βασική διαφορά.
Σε αυτές τις εκλογές αντιπαλεύουν «από τη μια μεριά οι δυνάμεις της χρεοκοπίας, οι δυνάμεις της διαφθοράς, της διαπλοκής, των μεγάλων οικονομικών  συμφερόντων, οι δυνάμεις της ολιγαρχίας με επικεφαλής την ΝΔ και τον κύριο Μειμαράκη. Και από την άλλη μεριά οι δυνάμεις της εργασίας, της ισότητας, της διαφάνειας, του αγώνα κόντρα στην διαφθορά, στη φοροδιαφυγή με μπροστάρη τον ΣΥΡΙΖΑ.»
Ο Αλέξης Τσίπρας σημείωσε ότι ο λαός δεν θα επιτρέψει το πισωγύρισμα και θα δώσει «την επόμενη Κυριακή ένα ακόμα χτύπημα στο χρεοκοπημένο πολιτικό σύστημα».
«Γιατί εμείς δώσαμε έναν αγώνα μέσα σε συνθήκες οικονομικού πολέμου για να βγάλουμε τον ελληνικό λαό από το τέλμα. Ένα αγώνα που κανένας άλλος δεν τόλμησε να δώσει, έναν αγώνα που κανείς άλλος δεν θέλησε να δώσει.
Και ο αγώνας αυτός, ο αγώνας της επτάμηνης διαπραγμάτευσης συντάραξε όλη την Ευρώπη.»
Συγκεκριμένα για τη Μεσσηνία, ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε ότι «η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, κατάφερε για πρώτη φορά μετά από χρόνια, να επεκτείνει την ζώνη καλλιέργειας Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης Ελαιολάδου σε όλα τα σημεία του νόμου, δεκαπλασιάζοντας τις επιλέξιμες εκτάσεις». «Έτσι, η εν δυνάμει ποσότητα Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης ελαιολάδου, από 4.000 τόνους, περιμένουμε ότι θα φτάσει στους 40.000, αναδεικνύοντας μαζικά στην παγκόσμια αγορά τα μοναδικά οργανοληπτικά χαρακτηριστικά του μοναδικού αυτού προϊόντος με σημαντικά οφέλη για τους παραγωγούς» είπε.
Συμπλήρωσε επίσης ότι μέσω του προγράμματος Παραγωγικής Ανάπτυξης, θα χρηματοδοτήσουμε στρατηγικά τον εκσυγχρονισμό των τοπικών τυποποιητηρίων-ελαιοτριβείων, ώστε να είναι σε θέση να ανταποκριθούν στις αυξημένες απαιτήσεις αυτών των χαρακτηριστικών και ποσοτήτων.
Ενώ για το άμεσο μέλλον δεσμεύτηκε ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θα αναλάβει τις εξής πρωτοβουλίες:
Την στήριξη των τοπικών προϊόντων (σύκα,  σταφίδα ,ελιά καλαμών) που παρουσιάζουν αυξημένο ενδιαφέρον ακόμα και στην παγκόσμια αγορά.
Την ενίσχυση της επιχειρηματικής πρωτοβουλίας  ιδιαίτερα των νέων ομάδων παραγωγών, με την τυποποίηση των ντόπιων προϊόντων στον τόπο παραγωγής  τους,  έτσι ώστε να μένει στην περιοχή η προστιθέμενη αξία των προϊόντων.
Την ολοκλήρωση των έργων υποδομής για την ανάπτυξη του Αγροτικού τομέα όπως είναι το Φράγμα των Φιλιατρών και τα αρδευτικά δίκτυα.
Ολοκλήρωση των αυτοκινητοδρόμων για τα τμήματα Τσακώνα -  Καλό Νερό και του Περιμετρικού της Καλαμάτας.
Αναβάθμιση των εγκαταστάσεων και της λειτουργίας του Αερολιμένα Καλαμάτας και του Λιμανιού σαν πύλες εισόδου- εξόδου της Περιφέρειας Πελοποννήσου.
Προστασία και ανάδειξη των αρχαιολογικών χώρων και των μνημείων της Μεσσηνίας για να στηρίξουμε την ανάπτυξη του ποιοτικού τουρισμού στην περιοχή.



Ολόκληρη η ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στην Καλαμάτα

Σύντροφοι και συντρόφισσες,

Πολίτες της Καλαμάτας,
Βρισκόμαστε πια στην τελική ευθεία μιας σύντομης αλλά σκληρής προεκλογικής περιόδου. Και κάθε λεπτό που περνάει η αποφασιστικότητα και η αισιοδοξία για μια μεγάλη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ μεγαλώνει. Η σημερινή μεγάλη συγκέντρωση δυναμώνει το μήνυμα που έστειλε χθες η Καβάλα, προχθές τα Γιάννενα, νωρίτερα η Θεσσαλονίκη.
Το μήνυμα που έρχεται από κάθε γωνιά της Ελλάδας. Ότι κάθε μέρα που περνά ο λαός μας ενώνεται με τον ΣΥΡΙΖΑ. Ότι κάθε μέρα που περνά ο λαός μας κάνει το δίλημμα της 20ης Σεπτέμβρη καθαρή επιλογή. Ότι η μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία αποφάσισε: Ισχυρή εντολή για κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, με άνετη κοινοβουλευτική πλειοψηφία.
Για να μην έχουμε στα πόδια μας, ρυθμιστές της ζωής μας, τους συμπαραστάτες  των δανειστών στον τόπο μας.Παρά τις προσπάθειες του καθεστώτος της ολιγαρχίας και της διαπλοκής να αναστήσουν το χρεοκοπημένο πολιτικό σύστημα προετοιμάζοντας κυβερνήσεις συνεργασίας εμείς απαντάμε: 
Όχι μόνο αντέχουμε αλλά σηκωνόμαστε ακόμη πιο ψηλά. Κρατώντας με περηφάνια τη σημαία της αγώνα. Τη σημαία που πάνω της φέρει το ιστορικό βάρος των αξιών και των ιδεών μας. Το ιστορικό βάρος των προσδοκιών και της ελπίδας του λαού μας για κοινωνική δικαιοσύνη, ισότητα και αλληλεγγύη.
Όλοι μαζί κάτω από αυτή τη σημαία δίνουμε ξανά τη μάχη κόντρα σε θεούς και δαίμονες που θέλουν να κάνουν την πρώτη αριστερή κυβέρνηση του τόπου, μια μικρή παρένθεση στο καθεστώς της φαυλότητάς τους. Αλλά ο κόσμος της εργασίας, οι μισθωτοί, οι άνεργοι, οι νέοι και οι νέες, οι αυτοαπασχολούμενοι και οι μικροί και μεσαίοι επαγγελματίες δεν θα το επιτρέψουν.
Ο ίδιος ο λαός μας δεν θα το επιτρέψει. Θα δώσει την επόμενη Κυριακή ένα ακόμα χτύπημα στο χρεοκοπημένο πολιτικό σύστημα. Θα δώσει ένα ακόμα χτύπημα στο καθεστώς της αναξιοπρέπειας, της υποταγής, και της ανισότητας. Θα κρατήσει την Αριστερά όρθια και δυνατή για να κρατηθεί ο λαός όρθιος και δυνατός.Γιατί για μας η κυβέρνηση δεν είναι αυτοσκοπός για να αναπαράγουμε συμφέροντα και ανισότητες αλλά το οχυρό της μάχης για να κρατήσουμε ζωντανή την ελπίδα και την προοπτική.
Είναι το οχυρό μάχης ενάντια στα μεγάλα οικονομικά και πολιτικά συμφέροντα που θέλουν να επιστρέψουν για να πάρουν εκδίκηση. Και αυτό το οχυρό δεν θα το παραδώσουμε. Θα το υπερασπιστούμε και θα το κρατήσουμε. Και από εκεί θα αρχίσουμε την σκληρή δουλειά και θα οργανώσουμε τη μάχη για να αλλάξουμε την Ελλάδα. Μέρα τη μέρα.Μήνα το μήνα, θα παλέψουμε με τις παθογένειες, με τα οργανωμένα οικονομικά συμφέροντα, με τις πολιτικές φατρίες για να ανασυγκροτήσουμε τη χώρα μας με οδηγό το πρόγραμμα μας και τις αξίες μας και με όχημα το ΣΥΡΙΖΑ.
Φίλες και Φίλοι,
Συντρόφισσες και Σύντροφοι,
Κάθε μέρα που περνάει οι διαχωριστικές γραμμές γίνονται όλο και πιο σαφείς. Όλο και πιο ξεκάθαρες. Από τη μια μεριά οι δυνάμεις της χρεοκοπίας, οι δυνάμεις της διαφθοράς, της διαπλοκής, των μεγάλων οικονομικών  συμφερόντων, οι δυνάμεις της ολιγαρχίας με επικεφαλής την ΝΔ και τον κύριο Μειμαράκη.
Και από την άλλη μεριά οι δυνάμεις της εργασίας, της ισότητας, της διαφάνειας, του αγώνα κόντρα στην διαφθορά, στη φοροδιαφυγή με μπροστάρη τον ΣΥΡΙΖΑ. Είναι αρκετοί οι αντίπαλοι μας φίλες και φίλοι που θέλουν να ξεχάσουμε τις διαχωριστικές γραμμές. Που θέλουν να θολώσουν τα πολιτικά διλήμματα. Που θέλουν να ξεχάσουμε το βίο και την Πολιτεία της Νέας Δημοκρατίας. Που μας λένε αφού φέρατε συμφωνία με τους εταίρους στην Ευρώπη, δεν υπάρχουν στρατηγικές διαφορές.Ότι τώρα γίναμε όλοι ίδιοι.
Ε λοιπόν όχι δεν είμαστε όλοι ίδιοι. Και δεν θα γίνουμε ποτέ ίδιοι. Γιατί εμείς δώσαμε έναν αγώνα μέσα σε συνθήκες οικονομικού πολέμου για να βγάλουμε τον ελληνικό λαό από το τέλμα. Ένα αγώνα που κανένας άλλος δεν τόλμησε να δώσει, έναν αγώνα που κανείς άλλος δεν θέλησε να δώσει. Και ο αγώνας αυτός, ο αγώνας της επτάμηνης διαπραγμάτευσης συντάραξε όλη την Ευρώπη. Και ανάγκασε ολόκληρο τον κόσμο να μιλά για την μικρή Ελλάδα που τολμά να σηκώνει κεφάλι στους δανειστές και στη Διεθνή της Ολιγαρχίας. 
Μετά από αυτή τη μάχη τίποτα στην Ευρώπη δεν θα είναι πια το ίδιο. Γιατί ήδη το ρεύμα της αμφισβήτησης αρχίζει να μεγαλώνει. Ήδη πολλές ευρωπαϊκές δυνάμεις αλλάζουν τη στάση τους απέναντι στην Ελλάδα και αναγνωρίζουν την ελληνική τραγωδία.Καταλαβαίνουν ότι η πολιτική της λιτότητας δεν μπορεί να συνεχιστεί γιατί μπορεί να στοιχίσει το ίδιο το μέλλον της Ευρώπης.Η ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία διχάστηκε βαθειά σε αυτή τη σύγκρουση.
Και ήταν πολλοί οι σύμμαχοι στον αγώνα μας να βάλουμε ένα τέλος στην νεοφιλελεύθερη λιτότητα. Οι Ευρωπαίοι Πράσινοι αναγνωρίζουν το δίκαιο αγώνα μας και στέκονται δίπλα στη προσπάθειά μας.Σήμερα μαζί μας είναι εδώ σε ένδειξη αλληλεγγύης και συμπαράστασης στο δίκαιο αγώνα μας η Σκα Κέλλερ, συνυποψήφια μου στις προηγούμενες ευρωεκλογές για την θέση του Προέδρου της Κομισιόν.

Διαβάστε ολόκληρη την ομιλία Τσίπρα, ΕΔΩ...

Δεν υπάρχουν σχόλια: