Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2015

Η Ουγγαρία κλείνει τα σύνορά της σε δύο μέρες...


Στρατιωτικά κλιμάκια της Ουγγαρίας επιβλέπουν τις τελευταίες εργασίες στον φράχτη με τη Σερβία
... και το Μόναχο φτάνει στα όρια του (ΦΩΤΟ)...
Νέος αριθμός ρεκόρ αφίξεων προσφύγων και μεταναστών καταγράφηκε χθες Σάββατο στην Ουγγαρία, καθώς πλησιάζει η 15η Σεπτεμβρίου, ημερομηνία κατά την οποία η χώρα θα κλείσει ερμητικά τα σύνορά της με τη Σερβία, ανακοίνωσε σήμερα η ουγγρική αστυνομία.  
 Συνολικά...
4.330 πρόσφυγες εισήλθαν στην Ουγγαρία χθες. Το προηγούμενο ρεκόρ είχε καταγραφεί την Πέμπτη με 3.601 αφίξεις. 
Οι ουγγρικές αρχές αναμένουν και σήμερα μεγάλη εισροή. Πάντως σήμερα το πρωί η κατάσταση ήταν ρευστή, με τους πρόσφυγες να μπορούν να φύγουν από τη χώρα με τραίνο ή αυτοκίνητο και να κατευθυνθούν προς την Αυστρία. 
Περίπου 6.700 πρόσφυγες πέρασαν χθες τα αυστρουγγρικά σύνορα στο Νίκελσντορφ, προτού συνεχίσουν το ταξίδι τους προς τη Γερμανία, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η αυστριακή αστυνομία, η οποία πρόσθεσε ότι αναμένει ανάλογο αριθμό αφίξεων και σήμερα. 
Η Ουγγαρία θέλει να κλείσει εντελώς τα σύνορά της με τη Σερβία για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες από τις 15 Σεπτεμβρίου. Μετά την ημερομηνία αυτή όσοι αποπειρώνται να περάσουν τον φράχτη που έχει δημιουργήσει η χώρα κατά μήκος των συνόρων της με τη Σερβία σε μήκος 175 χιλιομέτρων θα κινδυνεύει με ποινή φυλάκισης. Επιπλέον στην περιοχή αυτή θα αναπτυχθούν δυνάμεις του στρατού.
  Τεράστιοι αριθμοί προσφύγων κατέκλυσαν χθες το σιδηροδρομικό σταθμό του Μονάχου
 Τεράστιοι αριθμοί προσφύγων κατέκλυσαν χθες το σιδηροδρομικό σταθμό του Μονάχου

 Στο μεταξύ στη Γερμανία το Μόναχο έχει φτάσει «στο ανώτατο όριο» των δυνατοτήτων του για την υποδοχή προσφύγων, μετά την άφιξη μόνο χθες Σάββατο 12.200, όπως ανακοίνωσε η τοπική αστυνομία. «Με δεδομένους τους αριθμούς που καταγράφηκαν χθες είναι απολύτως ξεκάθαρο ότι έχουμε φτάσει στο ανώτατο όριο των δυνατοτήτων μας» για την υποδοχή μεταναστών που φτάνουν στο Μόναχο μέσω των βαλκανικών χωρών, της Ουγγαρίας και της Αυστρίας, δήλωσε ένας εκπρόσωπος της αστυνομίας του Μονάχου.
 Η εισροή των προσφύγων φαίνεται να έχει μειωθεί λίγο σήμερα το πρωί, με την αστυνομία να έχει καταγράψει «μερικές εκατοντάδες» αφίξεις, σύμφωνα με την ίδια πηγή. Όμως η κατάσταση ενδέχεται να αλλάξει.
 «Ο στόχος σήμερα είναι να συνεχίσουμε να μεταφέρουμε τον μεγαλύτερο δυνατό αριθμό» προσφύγων στα κέντρα υποδοχής στην υπόλοιπη Γερμανία, «προκειμένου να υπάρχει χώρος στο Μόναχο για τις νέες αφίξεις», εξήγησε.   
Τη νύχτα του Σαββάτου προς Κυριακή δεκάδες πρόσφυγες αναγκάστηκαν να κοιμηθούν έξω, ακόμη και στο έδαφος εξαιτίας της έλλειψης θέσεων στα κέντρα υποδοχής, όπως μετέδωσε η βαυαρική ραδιοτηλεόραση.
Τη νύχτα του Σαββάτου προς Κυριακή δεκάδες πρόσφυγες αναγκάστηκαν να κοιμηθούν έξω, ακόμη και στο έδαφος εξαιτίας της έλλειψης θέσεων στα κέντρα υποδοχής, όπως μετέδωσε η βαυαρική ραδιοτηλεόραση.
lifo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: