Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2015

Κωνσταντοπούλου: Έχει καταλυθεί η Δημοκρατία στην χώρα...



-Oι εκλογές αυτές «είναι εκλογές Σόιμπλε». 
-Δεν έφυγα ποτέ από τον ΣΥΡΙΖΑ. Τον ΣΥΡΙΖΑ διέλυσε ο πρόεδρός του...

-Φλαμπουράρης: Πού ήταν τόσα χρόνια η κυρία Κωνσταντοπούλου;

-Μπακογιάννη: Σύμπραξη των πολιτικών δυνάμεων.

NEA ANAΡΤΗΣΗ

Συνέντευξη εφ' όλης της ύλης εδωσε η πρώην πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, στην εκπομπή "Ακραίως", του Τάκη Χατζή στον ΣΚΑΪ.

Σχολιάζοντας την διεξαγωγή των εκλογών η κυρία Κωνσταντοπούλου τόνισε ότι οι εκλογές αυτές είναι κατά παραγγελία των δανειστών, «είναι...

εκλογές Σόιμπλε».

Μάλιστα όπως είπε 
ο λαός έδωσε 62% «Οχι» στο δημοψήφισμα, η κυβέρνηση έκανε «Ναι» το όχι . «Με θλίβει ότι μια κυβέρνηση που εξελέγη με αντιμνημονιακό πρόγραμμα, έφερε τρίτο μνημόνιο» πρόσθεσε.

«Δεν έφυγα ποτέ από τον ΣΥΡΙΖΑ. Τον ΣΥΡΙΖΑ διέλυσε ο πρόεδρός του. Πάλεψα μέχρι τέλους για την υπεράσπιση της δημοκρατίας», είπε σε ερώτηση γιατί δεν έμεινε δίπλα στον κ. Τσίπρα και πρόσθεσε:


«Η χώρα έχει περισσότερα όπλα από ποτέ για να αποτινάξει τον ζυγό. Είναι εγκληματική η επιλογή του κ. Τσίπρα να απελπίσει το λαό μετά το “Οχι“. Δεν είχαν το δικαίωμα αυτό. Αυτό αντιπροσωπεύει τον δικό τους πανικό, τη δική τους προσχώρηση σε τέτοιες λογικές και πολιτικές».


Σε ερώτηση τι προτείνει στο λαό, με τη Λαϊκή Ενότητα: «Έδωσε το δικάιωμα σε αυτούς που μας κατέστρεψαν να επιχαίρουν. Αυτό είναι ψέμα. Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ κατέστρεψαν τη χώρα για 40 χρόνια. Είχαν πολλούς λόγους να συναινούν σε συμφωνίες που συγκάλυπταν τις ευθύνες τους. Μετακυλύουν στο λαό το χρέος που δημιούργησαν επίορκα στελέχη τους».


«Ο κ. Τσίπρας δεν είχε συμμετοχή στο φαγοπότι. Δεν είναι μονόδρομος η υπογραφή μνημονίων. Το μνημόνιο είναι κατασκευή που εξυφάνθηκε το 2010 από Παπανδρέου και τρόικα. Πριν δεν υπήρχαν. Παραβιάζει αυτοτελώς τις ευρωπαϊκές συνθήκες και αυτό το λέει ο ανεξάρτητος εμπειρογνώμονας του ΟΗΕ. Είναι αντιευρωπαϊκό. Πρέπει να αντιταχθούμε στην ολοκληρωτικού τύπου οικονομική επίθεση».


Σχολιάζοντας τα όσα ακούγονται περί σύγκρουσης της κυβέρνησης με την Ευρώπη η κυρία Κωνσταντοπούλου απάντησε:


«Γελάω πικρά όταν ακούω για σύγκρουση με την ΕΕ» και πρόσθεσε μάλιστα ότι η Δημοκρατία στην χώρα μας έχει καταλυθεί.


«Εχει καταλυθεί η δημοκρατία στη χώρα μας. Αυτή τη στιγμή το κοινοβούλιο νομοθετεί κατά παραγγελία» είπε και πρόσθεσε ότι:


«Είναι γραμμένα στη συμφωνία της 13ης Ιουλίου όλα αυτά που στοιχειοθετούν κατάλυση της δημοκρατίας. Απειλούν τον ελληνικό λαό με εξαθλίωση. Είναι εσχάτη προδοσία όλων όσων συμπράτουν σε αυτό το καθεστώς αποικίας και εξαναγκασμού του κοινοβουλίου να νομοθετεί κατά παραγγελία».


Παράλληλα η κυρία Κωνσταντοπούλου ανέφερε ότι δεν έμαθε ποτέ για την παραίτηση της κυβέρνησης. 


«Η παραίτηση της κυβέρνησης έγινε σε συνεννόηση με τους δανειστές και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και από την Πρόεδρο της Βουλής το απέκρυψε. Η ενημέρωση δεν ήταν πλήρης ούτε η δέουσα για τη συμφωνία της 13ης Ιουλίου».


Σε ερώτηση για το τι θα ήθελε να κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ για να μη φύγει:


«Ηθελα να πρωτοτυπήσει και να κάνει όσα είχαμε πει προεκλογικά. Η Λαϊκή Ενότητα αντιπροσωπεύει την συνέπεια προεκλογικών λόγων και εξυπηρετεί το σχέδιο να μην απελπιστεί ο λαός, να μην πάει σπίτι του μετά την ανείπωτη προδοσία, να αντιληφθεί ότι υπάρχουν δυνάμεις αποφασισμένες να παλέψουν».

Σε ερώτηση του Τάκη Χατζή για το αν ήθελε να έρθει σε ρήξη η κυβέρνηση με τους δανειστές η πρόεδρος της Βουλής ανέφερε ότι η κυβέρνηση είχε υποχρέωση να μην υπογράψει το μνημόνιο.

«Ξέρουμε μόνο ότι υπήρξε μια 17ωρη διαδικασία. Σε αυτό δεν μπορεί να συνοψίζεται η καταδίκη του λαού μέχρι το 2060, για μια νύχτα. Εκείνοι που υπέγραψαν είχαν ρητή εντολή από το λαό να μην υπογράψουν. Δεν χρειάζεται να πούμε τι θέλουμε. Είχε υποχρέωση η κυβέρνηση να μην υπογράψει.


Από εδώ και πέρα, το σχέδιο είναι να γίνουν όσα δεν έγιναν με ευθύνη εκείνων που είχαν το καθήκον. Πρέπει να υπάρξει μια στρατηγική σύγκρουσης με εκείνους που επιμένουν να καταπνίξουν τον ελληνικό λαό. Διεκδίκηση για διαγραφή του χρέους. Είναι παράνομο, απεχθές και μη βιώσιμο. Αυτό σημαίνει, από το πόριδμα που βγήκε, ότι η χώρα έχει δικαίωμα να το διαγράψει, αλλά και να ζητήσει αποζημίωση».


Μάλιστα συμπλήρωσε ότι δεν προτάθηκαν όλα αυτά στους δανειστές. Και δεν αξιοποίηθηκε το πόρισμα της επιτροπής, στις 18 Ιουνίου.


«Εβγαλε έκθεση και το ΔΝΤ γιατί συνειδητοποίησε την ευθύνη του. Οι δανειστές είναι εκτεθειμένοι και λυσσομανούν για να αποδεχθούμε το χρέος. Η κυβέρνηση το δέχθηκε, υπέγραψε νέο μνημόνιο. Δεν είναι αλήθεια η ρύθμιση του χρέους, είναι απάτη. Είπα του κ. Τσίπρα να μας το πει που υπάρχει αυτή η δέσμευση από τους δανειστές. Ρητά αναφέρεται στο μνημόνιο ότι δεν αμφισβητείται το χρέος» πρόσθεσε. 


Σύμφωνα με την πρωην πρόεδρο της Βουλής υπάρχουν τα εργαλεία για να τα διεκδικήσουμε όλα αυτά. Όπως είπε από τις αρχές του 2015 το Γενικό Λογιστήριο το έχει υπολογίσει 315 δισ. Ευρώ. Γιατί δεν το ενέγραψε στον προϋπολογισμό η κυβέρνηση.


Τέλος, σχολιάζοντας τα εξοπλιστικά και Siemens είπε:



«Δεν έγινε τίποτα από αυτά. Δεν διαπραγματευτήκαμε και υπογράψαμε την καταδίκη των επόμενων γενεών».

Φλαμπουράρης: Πού ήταν τόσα χρόνια η κυρία Κωνσταντοπούλου;

 "Δεν μπορεί να λέει δοτούς τους ανθρώπους που επί 50 χρόνια προσφέρουν ανιδιοτελώς, μία κυρία που μόλις εμφανίστηκε έγινε πρόεδρος της Βουλής. Πού ήταν τόσα χρόνια σε σχέση με τα κινήματα;", απάντησε ο Αλέκος Φλαμπουράρης, στον Τάκη Χατζή ("Ακραίως"), σε όσα είπε προηγουμένως η Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Ο στενός συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα πρόσθεσε, με καυστικό τρόπο, σε όσα είπε η κυρια Κωνσταντοπούλου για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ "πρώην δεν είναι;" και συμπλήρωσε: "Δεν μπορεί να λέει δοτούς τους ανθρώπους που επί 50 χρόνια προσφέρουν ανιδιοτελώς, μία κυρία που μόλις εμφανίστηκε έγινε πρόεδρος της Βουλής. Πού ήταν τόσα χρόνια σε σχέση με τα κινήματα;".

Σε ερώτηση για τον εκβιασμό που επικαλέστηκε ο κ. Τσίπρας για την υπογραφή του μνημονίου, είπε: «Οταν λέμε εκβιάστηκε, ήταν μπροστά σε δίλημμα: ή θα υπογράψει με θετικά και πολλά αρνητικά, αυτό που λέμε μνημόνιο, ή αν δεν υπογράψει θα διακινδυνεύσει τη χρεοκοπία της χώρας με αποτελέσματα που δεν ξέρει κανείς. Αρα ο εκβιασμός υπήρξε.

Ο κ. Τσίπρας λέει ότι το δικό μας πρόγραμμα είναι πρόγραμμα της Αριστεράς με δύο πράγματα: η εφαρμογή της συμφωνίας, θα την προχωρήσουμε. Και η δυνατότητα να προχωρήσουμε σε κάποιες επιλογές ώστε να μειώνουμε τις αρνητικές επιπτώσεις, να τις μετατρέψουμε σε θετικές».

Για τη φορολογία και τη στήριξη της ιδιωτικής πρωτοβουλίας: «Λένε ότι φορτώσαμε, χρεώσαμε τη χώρα 90 δισ. Από τα 90, τα 53 είναι τοκοχρεολύσια από τα δικά σας δάνεια, τα οποία πληρώνουμε πολύ καλύτερα από εσάς. Ενα στοιχείο που δίνεται δυνατότητα για διαπραγμάτευση είναι η ανακεφαλαιοποίηση του τραπεζικού συστήματος. Σε αυτό το σημείο η κ. Μπακογιάννη απάντησε ότι οι τράπεζες ανακεφαλαιοποιήθηκαν τον Ιανουάριο.

Ο κ. Φλαμπουράρης απάτησε ότι «χάριν κάποιων στελεχών σας που θα πάρουν τα λεφτά τους και θα φύγουν, άρχισε η διαρροή 31 δισ. ευρώ. Αυτό δεν ήταν αποτέλεσμα δικής μας πολιτικής.


Μετά τις τράπεζες, έχουμε το πακέτο Γιουνκέρ. Θα γίνει απομείωση του χρέους. Είναι μέσα στη συφωνία. Με βάση αυτά τα στοιχεία, που δίνουν ρευστότητα στην οικονομία, να επανεκκινηθεί η οικονομία.Χωρίς αυτή τη ρευστότητα, δεν υπάρχει περίπτωση να υπάρξει λύση στα προβλήματά μας».

Μπακογιάννη: Σύμπραξη των πολιτικών δυνάμεων για να αλλάξει η χώρα σελίδα

Από τη πλευρά της η Ντόρα Μπακογιάννη, ανέφερε, πως, «είναι απαραίτητη μια σύμπραξη των πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων για να εφαρμοστεί η συμφωνία και να αλλάξει η χώρα σελίδα».

Η ΝΔ είναι σε χειρότερη θέση από τον ΣΥΡΙΖΑ, διότι ο ΣΥΡΙΖΑ είχε την ευθύνη της διαπραγμάτευσης, έφτασε στο σημείο να επιβαρύνει την ελληνική οικονομία 90 δισ. ευρώ επιπλέον, έφτασε στο αμήν. Ο Τσίπρας πλέον είχε οδηγήσει τη χώρα στο σημείο που είτε θα πηγαίναμε σε άτακτη χρεοκοπία ή θα υπέγραφε το μνημόνιο. Έφερε το μνημόνιο και το ψηφίσαμε. Εμείς έπρεπε να παρουμε την απόφαση ή θα καεί το πελεκούδι ή θα σωθεί η χώρα. Επιλογή μας ήταν. Αν μπορούσα εγώ, θα το διαπραγματευόμουν καλύτερα, δεν θα είχαμε τα ίδια αποτελέσματα, πρόσθεσε.

«Ψηφίσαμε το συγκεκριμένο μνημόνιο, που είναι εξαιρετική επώδυνο για εμάς, γιατί μέσα σε αυτό υπάρχουν και διατάξεις, που εμείς είχαμε γλιτώσει. Δεν υπήρχαν περιθώρια επιλογών. Η ευρωπαϊκή πορεία της χώρας εξασφαλίστηκε χάρη στην αντιπολίτευση, γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ έχασε την κοινοβουλευτική πλειοψηφία», σημείωσε η κυρία Μπακογιάννη.  

Η χώρα χρειάζεται κυβέρνηση τετραετίας, δεν έχω την αλαζονεία να πιστεύω στην αυτοδυναμία, θέλουμε σταθερότητα, η χώρα δεν μπορεί να αλλάζει συνεχώς πρωθυπουργός. 

«Έχουμε αναλάβει την εφαρμογή του μνημονίου, την υποχρέωση του ελέγχου και να προχωρήσουμε στις διαρθρωτικές αλλαγές. Η επόμενη ημέρα θα χρειαστεί κατά τη ΝΔ μια σύμπραξη των πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων, για να εφαρμοστεί η συμφωνία και να αλλάξει η χώρα σελίδα», επεσήμανε. 

Η κυρία Μπακογιάννη ανέφερε πως «δεν θα μπορούν να περάσουν από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ οι εφαρμοστικοί νόμοι του μνημονίου που έφερε και θα οδηγηθούμε ξανά σε εκλογές». 


«Η ΝΔ πρέπει να είναι πρώτο κόμμα, να έχει την ευθύνη του κορμού της κυβέρνησης, να τείνει χείρα συνεργασίας σε όλους, η χώρα δεν αντέχει άλλους πειραματισμούς», κατέληξε η κυρία Μπακογιάννη. 

πηγη newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: