Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2015

Ο Τσίπρας έκλεισε το μέτωπο με την εκκλησία...


Με τρεις καθοριστικές κινήσεις...
Ο Αλέξης Τσίπρας το μόνο που δεν επιθυμούσε την δεδομένη χρονική στιγμή, που βρίσκεται με όλα τα κρίσιμα θέματα ανοιχτά, ήταν να ανοίξει ένα ακόμη και κυρίως με τον κλήρο. 

Με το γεύμα που πραγματοποιήθηκε μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας την Τετάρτη το μεσημέρι στο «ρετιρέ» της Αρχιεπισκοπής, ο πρωθυπουργός κατάφερε να...

αποκαταστήσει τις ισορροπίες, που κατάφερε να διαταράξει με το που ανέλαβε τα νέα της καθήκοντά η Σία Αναγνωστοπούλου, με την θέση της για το μάθημα των θρησκευτικών. Είχε προηγηθεί η «εσπευσμένη» επίσκεψη του υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη ο οποίος κατεύνασε σε σημαντικό βαθμό τις αντιδράσεις και ακολούθησε η εξαίρεση από τα capital control της εκκλησίας. 

Ο Αλέξης Τσίπρας στο διάστημα που έχει αναλάβει την διακυβέρνηση της χώρας έχει καταφέρει να κερδίσει την εμπιστοσύνη του κ. Ιερώνυμου και να υπάρχει αλληλοσεβασμός μεταξύ των δύο πλευρών.

Η συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Αρχιεπίσκοπο κλείστηκε ουσιαστικά στην ορκωμοσία της Βουλής, όταν ο κ. Ιερώνυμος είχε πλησιάσει τον Αλέξη Τσίπρα και του ζήτησε να συναντηθούν και εκείνος του απάντησε πως αυτό θα γίνει αμέσως μετά τις προγραμματικές δηλώσεις, όπως και συνέβη. 

Ο πρωθυπουργός έφτασε στην Αρχιεπισκοπή στις 2:10 το μεσημέρι συνοδευόμενος από τον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά και αποχώρησαν λίγο μετά τις 5 το απόγευμα. Με θέα την Ακρόπολη και τα νεοκλασικά σπίτια της Πλάκας, ο Αλέξης Τσίπρας με τον κ. Ιερώνυμο συζήτησαν όλες τις εξελίξεις που απασχολούν την επικαιρότητα από τις οικονομικές εξελίξεις μέχρι και το προσφυγικό. 

Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρωθυπουργός εξήρε το σημαντικό κοινωνικό έργο που προσφέρει η εκκλησία, ενώ και οι δύο συμφώνησαν πως οι οποίες διαφωνίες υπάρξουν στο μέλλον θα πρέπει να επιλύνονται σε κλίμα συναίνεσης, προκειμένου να αποφεύγονται οι αντιπαραθέσεις, που μόνο καλό δεν κάνουν στις σχέσεις μεταξύ των δύο πλευρών. 

Επίσης, θεωρούν ότι είναι ιδιαιτέρως θετικό το γεγονός ότι υπάρχει απευθείας επικοινωνία μεταξύ τους, γεγονός που μπορεί να επιλύσει ορισμένα «ακανθώδη» ζητήματα πριν πάρουν διαστάσεις. 

Σημαντική είναι συνεισφορά για το πολύ καλό κλίμα που έχει δημιουργηθεί ανάμεσα στο Μαξίμου και την Αρχιεπισκοπή, του υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά ο οποίος διατηρεί πολύ καλές σχέσεις τόσο με τον ίδιο τον κ. Ιερώνυμο, όσο και με το στενό του περιβάλλον...
real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: