Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2015

Μετά από τρία χρόνια εγκλεισμού Αποφυλακίζεται με περιοριστικούς όρους η Βίκυ Σταμάτη


Με τους περιοριστικού όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της εμφάνισης 3 φορές το μήνα στο Αστυνομικό Τμήμα, της αφαίρεσης διαβατηρίου και της υποχρεωτικής διαμονής στη διεύθυνση που δήλωσε στο δικαστήριο και εγγυοδοσία 50.000 ευρώ, αποφυλακίζεται η Βίκυ Σταμάτη. 
ÁÈÇÍÁ - ÄÉÊÇ ÔÏÕ ÁÊÇ ÔÓÏ×ÁÔÆÏÐÏÕËÏÕ ÓÔÏ ÅÖÅÔÅÉÏ (ÊÁÔÙÌÅÑÇÓ ÊÙÓÔÁÓ/EUROKINISSI)
Οι δικαστές έκαναν δεκτή αίτηση αναστολή εκτέλεσης της ποινής της υιοθετώντας την εισαγγελική πρόταση , που είχε κάνει θετική εισήγηση μετά από τρία χρόνια κράτηση και 6 αιτήματα που είχαν πέσει στο κενό.
«Με άκρα επιείκεια αποφάσισε το δικαστήριο και για τους όρους και για την εγγυοδοσία» είπε η πρόεδρος του Δικαστηρίου.
Ωστόσο οι δικηγόροι της Βίκυς Σταμάτη επέμειναν ότι υπάρχει μεγάλη δυσκολία να καταβληθούν άμεσα τα χρήματα της εγγύησης. Προς τούτο ζήτησαν προθεσμία δυο μηνών.
Νωρίτερα η εισαγγελέας είχε προτείνει εγγυοδοσία 70.000 ευρώ προκαλώντας αντιδράσεις τόσο από τους συνηγόρους της όσο και από την ίδια.
«Αυτή τη στιγμή πένονται. Δεν έχουν να συντηρήσουν ούτε ο ένας τον άλλον. Δεν υπάρχει δυνατότητα να μαζέψουν ούτε τρία χιλιάρικα. Συντηρούνται στη φυλακή από 10-20 ευρώ που θα δώσουν φίλοι και συγγενείς. Είναι σαν να τη σταυρώνετε. Περιμένει πως και πως να πάει στο παιδί της», είπε ο συνήγορος της Φραγκίσκος Ραγκούσης.
http://www.matrix24.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: