Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2015

Σε ΟΠΑΠ και κρεοπωλεία για τα ισοδύναμα του ΦΠΑ...


Aλέξης Τσίπρας Στα τυχερά παιχνίδια αλλά και στο κρέας... πολυτελείας προσανατολίζεται η κυβέρνηση αναζητώντας τα έσοδα που θα έδινε ο ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση.

Σύμφωνα με πληροφορίες της...
«Εφ.Συν.», εξετάζεται η επιβολή φόρου 5 λεπτών του ευρώ ανά στήλη παιχνιδιού στο ΚΙΝΟ του ΟΠΑΠ καθώς τα έσοδα από το συγκεκριμένο παιχνίδι έφτασαν το 2014 τα 2 δισ. ευρώ, ξεπερνώντας ακόμη και τις εισπράξεις που είχε ο Οργανισμός από το «Πάμε Στοίχημα», οι οποίες ανήλθαν σε 1,52 δισ. ευρώ.

Με τον τρόπο αυτό η κάθε στήλη, που σήμερα κοστίζει 50 λεπτά, θα αυξηθεί στα 55 λεπτά και, με δεδομένο ότι το 2014 παίχτηκαν 4,5 δισ. στήλες, το ποσό που αναλογεί στα κρατικά ταμεία μετά τη φορολόγηση φτάνει τα 225 εκατ. ευρώ.

Ωστόσο, κάτι τέτοιο δημιουργεί μια σειρά από νομικά ζητήματα εξαιτίας της ιδιωτικοποίησης του ΟΠΑΠ, τα οποία εξετάστηκαν σε σύσκεψη που είχαν χθες το μεσημέρι ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτος με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη, παρουσία ομάδας συμβούλων.

Η... ελίτ του κρέατος

Εκτός από το «ΚΙΝΟ», άλλη πρόταση που έπεσε στο τραπέζι είναι να αυξηθεί ο ΦΠΑ σε διάφορες κατηγορίες κρεάτων από το 13% στο 23% ή σε κάποια «ελιτίστικα» επεξεργασμένα προϊόντα.

Τα είδη κρεάτων που τέθηκαν επί τάπητος για την αύξηση του ΦΠΑ είναι αυτά από βουβάλι, ελάφι, αγριογούρουνο, μοσχάρι και φυσικά αυτά που προέρχονται από κυνήγι.

Το βόειο κρέας, πάντως, μπαίνει και βγαίνει από αυτή τη «λίστα» από τη στιγμή που η κυβέρνηση διστάζει και δεν θέλει με τίποτα να αυξήσει τον συντελεστή του ΦΠΑ φοβούμενη τις αντιδράσεις από το μέτρο και το πλήγμα που θα υποστούν στην τσέπη τους όλοι οι καταναλωτές.

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: