Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2015

Μήνυμα Μοσκοβισί: Πρώτα η αξιολόγηση, μετά το χρέος...


Είδε Τσίπρα - Συναντά Τσακαλώτο-Χουλιαράκη...

Διάθεση συμβιβασμού των Ευρωπαίων εταίρων με την ελληνική κυβέρνηση διακρίνει ο κοινοτικός επίτροπος για την Οικονομία, ζητά ωστόσο να τηρηθούν...
όλα τα προαπαιτούμενα για να προχωρήσει η εκταμίευση της δόσης

Τη διάθεση των Ευρωπαίων εταίρων να βρουν ένα σημείο συμβιβασμού με την Ελλάδα εξέφρασε ο κοινοτικός επίτροπος, Πιερ Μοσκοβισί, μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα. 


«Μαζί οικοδομούμε την εμπιστοσύνη η οποία είναι απαραίτητη για να επιστρέψει η ανάπτυξη στην Ελλάδα. Είμαστε στο πλευρό της Αθήνας» δήλωσε ο Μοσκοβισί εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου. 

Ο κοινοτικός επίτροπος είπε ότι στο «τραπέζι» με τον πρωθυπουργό τέθηκαν όλα τα ζητήματα ανάμεσα στα οποία η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών που πρέπει να ολοκληρωθεί και το «καυτό» θέμα των κόκκινων δανείων, χωρίς ωστόσο να πει περισσότερα. 

Τόνισε πάντως ότι είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την εκταμίευση των επόμενων δόσεων είναι να τηρηθούν όλα τα προαπαιτούμενα εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης. 

Ερωτηθείς σχετικά για το θέμα του χρέους, ο κ. Μοσκοβισί αρκέστηκε στο να δηλώσει ότι «προέχει η πρώτη αξιολόγηση και μετά θα ασχοληθούμε με το θέμα του χρέους». Το χαρακτήρισε πάντως «εφικτό και ρεαλιστικό». 

Ο αρμόδιος για την Οικονομική και Νομισματική Πολιτική επίτροπος συναντάται αυτή την ώρα με τον υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο και τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Γιώργο Χουλιαράκη. Ο κοινοτικός επίτροπος θα δει αύριο και τον υπουργό Εργασίας, Γιώργο Κατρούγκαλο.

Η κυβέρνηση θα έχει να παρουσιάσει στον κ. Μοσκοβισί όλο το πλάνο των ενεργειών της μέχρι τώρα και την πορεία εκπλήρωσης των προαπαιτουμένων, ειδικά που την Πέμπτη ψηφίζεται στη Βουλή το δεύτερο πακέτο μέτρων και έχει ξεκινήσει η διαδικασία και η συζήτηση διαμόρφωσης του νέου ασφαλιστικού.

Η κυβέρνηση έχει ιδιαίτερα υψηλές προσδοκίες από αυτές τις συζητήσεις. Το Μέγαρο Μαξίμου ευελπιστεί ότι στο πλαίσιο της στενής ελληνογαλλικής συνεργασίας για όλα τα κρίσιμα θέματα στις σχέσεις με τους δανειστές, αλλά και του ευνοϊκού κλίματος που έχει δημιουργηθεί ειδικά στην Κομισιόν του Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ για την ελληνική προσπάθεια, ο κ. Μοσκοβισί θα διαδραματίσει καθοριστικό θετικό ρόλο στην υπερπήδηση των εμποδίων που υπάρχουν με την τρόικα...
protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: