Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2015

Όλες οι αλλαγές στο συνταξιοδοτικό του Δημοσίου...



Διευκρινίσεις για τις αλλαγές που επέρχονται στο ασφαλιστικό δίνει νέα εγκύκλιος που υπογράφει ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης. Στην εγκύκλιο αποσαφηνίζονται οι αυξήσεις στα όρια ηλικίας στους δημόσιους υπαλλήλους και περιγράφονται αναλυτικά οι...
κατηγορίες εκείνες εργαζομένων στο δημόσιο που επιβαρύνονται με την αύξηση των ορίων ηλικίας.


Στην ίδια εγκύκλιο καθορίζονται οι προϋποθέσεις για την καταβολή του κατωτάτου ορίου σύνταξης. Επίσης, αποσαφηνίζεται και ο νέος τρόπος υπολογισμού του ποσού της μείωσης της σύνταξης στις περιπτώσεις που ο υπάλληλος αποχωρεί πριν τη συμπλήρωση του κατά περίπτωση νέου ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης.

Η παρούσα εγκύκλιος αφορά:

- Υπαλλήλους/λειτουργούς του Δημοσίου, των ΟΤΑ ή άλλων ΝΠΔΔ οι οποίοι υπάγονται στο συνταξιοδοτικό - ασφαλιστικό καθεστώς του Δημοσίου (καταβολή σύνταξης από το Δημόσιο).
- Υπαλλήλους άλλων ΝΠΔΔ, οι οποίοι διέπονται από το ίδιο με τους δημοσίους υπαλλήλους συνταξιοδοτικό καθεστώς και οι συντάξεις τους βαρύνουν τους οικείους φορείς.
- Στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, των Σωμάτων Ασφαλείας και του Πυροσβεστικού Σώματος (κατά το μέρος που η εγκύκλιος αυτή αφορά το νέο τρόπο υπολογισμού της σύνταξης).

Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο, ΕΔΩ...

Δεν υπάρχουν σχόλια: