Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2015

Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών συγκαλεί ο Τσίπρας...


tsipras-meimarakis
... αν και η Νέα Δημοκρατία δεν έχει εκλέξει Πρόεδρo...
Φωτιά στο πολιτικό σκηνικό έχει βάλει η πρωτοβουλία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα να ζητήσει τη σύγκληση του Συμβουλίου των Πολιτικών Αρχηγών, υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, πριν η Νέα Δημοκρατία εκλέξει νέο Πρόεδρο.

 Ο...
Αλέξης Τσίπρας αναφέρει πως αποφάσισε να συγκαλέσει το Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών, εξαιτίας του Ασφαλιστικού, και κατηγορεί την Νέα Δημοκρατία πως, ενώ η χώρα καίγεται, αυτή ασχολείται με το ποιος θα είναι Πρόεδρος.
Η Νέα Δημοκρατία κατηγορεί τον Αλέξη Τσίπρα για προβοκάτσια, αφού δεν μπορεί να συμμετάσχει στο πολύ σημαντικό Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών με τον υπηρεσιακό Πρόεδρο του κόμματος.
Ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε πως θα μπορούσαν να συμμετάσχουν στο Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών και οι τέσσερις υποψήφιοι για την θέση του Προέδρου, ώστε να εκπροσωπηθούν όλες οι συνιστώσες της Νέας Δημοκρατίας.


Ο Αλέξης Τσίπρας πρόσθεσε ακόμα πως είναι πολύ υγιές που η Νέα Δημοκρατία έχει πολλές συνιστώσες, αφού τα κόμματα με συνιστώσες γίνονται μερικές φορές κυβέρνηση.
Μια και ο Αλέξης Τσίπρας δεν κάνει πίσω, η Νέα Δημοκρατία θα εκπροσωπηθεί στο Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών από τον υπηρεσιακό Πρόεδρο και από τους Βαγγέλη Μεϊμαράκη, Απόστολο Τζιτζικώστα, Κυριάκο Μητσοτάκη και Άδωνι Γεωργιάδη.
Στελέχη της Νέας Δημοκρατίας ζητούν να συμμετάσχει στο Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών και ο Κώστας Καραμανλής –που είναι ο εγγυητής της ενότητας του κόμματος και πρώην πρωθυπουργός, αλλά η Ντόρα Μπακογιάννη δήλωσε πως, αν προσκληθεί ο Καραμανλής, πρέπει να προσκληθεί και ο πατέρας της, ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, ως πρώην πρωθυπουργός και εγγυητής της διάλυσης του κόμματος.
Μετά από ώριμη σκέψη, στο Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών θα συμμετάσχουν όλοι οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, ενώ υπάρχει η σκέψη να συμμετάσχουν και όλοι οι ψηφοφόροι της, οπότε τώρα αναζητείται χώρος που να τους χωράει όλους.

 pitsirikos

Δεν υπάρχουν σχόλια: