Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2015

«Γάζωναν» τον ένα χειριστή ενώ έπεφτε με αλεξίπτωτο Νεκροί και οι δύο ρώσοι πιλότοι (φωτογραφίες - video)


Νεκροί είναι, όπως όλα δείχνουν, και οι δύο ρώσοι πιλότοι του μαχητικού που κατέριψαν οι Τούρκοι.
CUkrHpYXIAAe2-m
Νέες φωτογραφίες τους κυκλοφορούν στοδιαδίκτυο όπως κι ένα βίντεο από τα συριακά εδάφη.
Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο από πυρά ενώ έπεφτε με το αλεξίπτωτό του σκοτώθηκε ο ένας εκ των δύο χειριστών του ρωσικού μαχητικού.
Ο Τούρκος πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου δήλωσε πως η χώρα του έχει το δικαίωμα να προασπίσει τα σύνορά της και ν' απαντήσει αν ο εναέριος χώρος της παραβιαστεί παρά τις επανειλημμένες προειδοποιήσεις.
Σε ομιλία του στην Άγκυρα, ο Νταβούτογλου είπε πως ο κόσμος πρέπει να ξέρει πως η Τουρκία θα κάνει «ό,τι είναι απαραίτητο» προκειμένου να εγγυηθεί την ασφάλεια της χώρας.
Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν θα προεδρεύσει σε σύσκεψη ασφαλείας σε ανώτατο επίπεδο, στην οποία θα λάβουν μέρος ο πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου, ο αρχηγός του γενικού επιτελείου των ενόπλων δυνάμεων και σειρά υπουργών, σύμφωνα με πηγές της τουρκικής Προεδρίας.
Το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας κάλεσε τους εκπροσώπους των πέντε μονίμων μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών προκειμένου να τους ενημερώσει όπως δήλωσε τούρκος αξιωματούχος.
Εκπρόσωποι των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, της Ρωσίας, της Κίνας, της Γαλλίας και της Βρετανίας κλήθηκαν μετά τη συντριβή του αεροσκάφους κατά μήκος των συνόρων της Τουρκίας με τη Συρία, προκαλώντας την οργισμένη αντίδραση της Μόσχας. Ο τουρκικός στρατός δήλωσε πως το αεροσκάφος είχε προειδοποιηθεί επανειλημμένα αφού παραβίασε τον τουρκικό εναέριο χώρο, κάτι που η Ρωσία αρνείται.

Δεν υπάρχουν σχόλια: