Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2016

Κομισιόν: Ασφαλιστικό και ιδιωτικοποιήσεις κρίνουν την αξιολόγηση...


Κομισιόν: Ασφαλιστικό και ιδιωτικοποιήσεις κρίνουν την αξιολόγηση
Για φιλική και εποικοδομητική ανταλλαγή απόψεων για το ελληνικό πρόγραμμα μεταξύ Τσίπρα και Μοσκοβισί έκανε λόγο η εκπρόσωπος του επιτρόπου, Ανίκα Μπράιτχαρτ.

«Οι δύο άνδρες είχαν μια φιλική και... εποικοδομητική ανταλλαγή απόψεων για τις μεταρρυθμιστικές προσπάθειες στην Ελλάδα και τα επόμενα βήματα του ελληνικού προγράμματος», δήλωσε η εκπρόσωπος του Π. Μοσκοβισί.

Σύμφωνα με την ίδια, στη συνάντηση με τον Αλ. Τσίπρα, ο Γάλλος επίτροπος υπογράμμισε τη σημασία ενός «φιλόδοξου σχεδίου αναμόρφωσης του συνταξιοδοτικού» και την ανάγκη να τεθεί σε λειτουργία το ελληνικό Ταμείο ιδιωτικοποιήσεων. «Και τα δύο είναι προϋποθέσεις για να ολοκληρωθεί επιτυχώς και σύντομα η πρώτη αξιολόγηση», προσέθεσε η Α. Μπράιτχαρτ.

Κληθείσα να σχολιάσει αν η συνάντηση των δύο ανδρών άνοιξε τον δρόμο για την έλευση των επικεφαλής των θεσμών στην Αθήνα, η Α. Μπράιτχαρτ απάντησε ότι οι επικεφαλής θα επιστρέψουν μόλις λάβουν από τις ελληνικές αρχές όλες τις πληροφορίες που χρειάζονται. Προς το παρόν, προσλεθεσε, οι διαβουλεύσεις συνεχίζονται σε τεχνικό επίπεδο και υπάρχει πρόοδος.

Τέλος, κληθείσα να σχολιάσει το γεγονός ότι η ελληνική κυβέρνηση ενημερώνει πως έχει στείλει στην Επιτροπή στοιχεία για το ασφαλιστικό, η Α. Μπράιτχαρτ απάντησε: «αφήνουμε την Αθήνα να κάνει διαρροές στα ΜΜΕ, εμείς μιλάμε μόνο με επίσημα κανάλια».

Δεν υπάρχουν σχόλια: