Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2016

Λαγκάρντ σε Τσίπρα: Δεν αρκεί μόνο το ασφαλιστικό...


 Λαγκάρντ σε Τσίπρα: Δεν αρκεί μόνο το ασφαλιστικό - Στο επίκεντρο οι λίστες φοροδιαφυγής
Στο επίκεντρο οι λίστες φοροδιαφυγής...

Την πρόθεση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου να συμμετάσχει στο ελληνικό πρόγραμμα εξέφρασε το Ταμείο, μετά τη συνάντηση του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, με την Κριστίν Λαγκάρντ, στο...
περιθώριο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός. Για ακόμη μια φορά, η κυρία Λαγκάρντ ζήτησε μεταρρυθμίσεις από την Ελλάδα και ελάφρυνση του χρέους από τους Ευρωπαίους.

Στην ανακοίνωσή του, το ΔΝΤ επισημαίνει την ανάγκη να πραγματοποιηθούν ισχυρές μεταρρυθμίσεις, κυρίως στο ασφαλιστικό. 

Παράλληλα, γίνεται αναφορά και στο ζήτημα του ελληνικού χρέους, για το οποίο το ΔΝΤ υπογραμμίζει ότι πρέπει να ελαφρυνθεί, προκειμένου να καταστεί βιώσιμο.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του ΔΝΤ:

Η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ και ο Έλληνας πρωθυπουργός συναντήθηκαν σήμερα και συζήτησαν τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ελλάδα. Η Λαγκάρντ επανέλαβε ότι το ΔΝΤ είναι έτοιμο να συνεχίσει να υποστηρίζει την Ελλάδα στην προσπάθεια επίτευξης ισχυρής οικονομικής ανάπτυξης και βιώσιμων δημοσιονομικών μέσω ενός αξιόπιστου και συνολικού μεσοπρόθεσμου οικονομικού προγράμματος. Ένα τέτοιο πρόγραμμα απαιτεί ισχυρές οικονομικές πολιτικές, ειδικά την ασφαλιστική μεταρρύθμιση καθώς επίσης και σημαντική αναδιάρθρωση του χρέους από τους Ευρωπαίους πιστωτές της Ελλάδας για να διασφαλιστεί ότι το χρέος θα βρεθεί σε μία βιώσιμη πορεία. 

Επιπλέον, στο μενού της συνάντησης Τσίπρα - Λαγκάρντ βρέθηκαν και οι λίστες φοροδιαφυγής, με τον πρωθυπουργό να εμφανίζεται αισιόδοξος για τα αποτελέσματα των ελέγχων και να εκφράζει την πεποίθηση ότι σύντομα θα μπουν στα Ταμεία χρήματα.

Νωρίτερα, ο έλληνας πρωθυπουργός είχε τετ α τετ με τον αμερικανό υπουργό Οικονομικών, Τζακ Λιου, με τον οποίο συζήτησε για το σχέδιο της κυβέρνησης για τις μεταρρυθμίσεις, καθώς και για το χρέος. Ο κ. Λιου επανέλαβε σταθερή θέση των Ηνωμένων Πολιτειών υπέρ της αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: