Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2016

Έληξε η "ομηρία" Αποστόλου...


Σε κλοιό διαδηλωτών αγροτών στο κτήριο της πρώην Νομαρχίας Ροδόπης βρέθηκε για περισσότερες από 12 ώρες, από το πρωί της Τετάρτης, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου.

Στο σημείο μετέβη η...
εισαγγελέας Πρωτοδικών Μελισσάρη Κωνσταντίνα η οποία συναντήθηκε με αντιπροσωπεία των αγροτών ζητώντας να φύγουν με ειρηνικό τρόπο από τον χώρο και να απελευθερώσουν τις πόρτες εξόδου του κτιρίου, σε μία προσπάθεια να μην γίνουν έκτροπα ή επεισόδια με τη χρήση αστυνομικών δυνάμεων.

Τελικά αργά το βράδυ, οι διαδηλωτές αγρότες άρχισαν να αποχωρούν από το κτήριο της πρώην νομαρχίας Ροδόπης και δήλωσαν ότι η μάχη θα δοθεί στο δρόμο και στα μπλόκα σε συνεννόηση με το συντονιστικό των αγροτών.

Αποστόλου: Θα τους περιμένω όσο χρειαστεί

«Θα τους περιμένω όση ώρα χρειαστεί να έρθουν να κουβεντιάσουμε», δήλωσε νωρίτερα από το κτήριο της Περιφέρειας ο υπουργός, ωστόσο οι αγρότες έχουν άλλα σχέδια. Σύμφωνα με την ενημερωτική ιστοσελίδα της Κομοτηνής, xronos.gr, η δήλωση έγινε στον πρώτο όροφο του κτιρίου, ενώ η είσοδος είναι περικυκλωμένη από εξαγριωμένους παραγωγούς οι οποίοι ζητούν να δουν τον υπουργό με δικούς τους όρους.

Οι αγρότες υποστηρίζαν ότι δεν μιλούν με τον υπουργό εάν δεν αποσυρθούν τα νομοσχέδια για Ασφαλιστικό και φορολογικά μέτρα και ετοιμάζονται να εντείνουν τις κινητοποιήσεις τους. Ο κ. Αποστόλου δηλώνει ότι το φορολογικό δεν υπάρχει ως θέμα στην ατζέντα των συνομιλιών με τους θεσμούς και καλεί τους αγρότες να οργανωθούν σε επιχειρηματική βάση.

Οι διαδηλωτές αγρότες έκαψαν λάστιχα και πετούσαν οργισμένοι αυγά, την ώρα που ο υπουργός και τα στελέχη του υπουργείου βρίσκονταν στο εσωτερικό του κτιρίου.

Η συνάντηση του κ. Αποστόλου με τους αγρότες κράτησε λίγα λεπτά, καθώς οι αγρότες ζήτησαν διαβεβαίωση για την απόσυρση του νομοσχεδίου για το φορολογικό και το Ασφαλιστικό.

Από την πλευρά του, ο υπουργός δηλώνει ότι το φορολογικό δεν υπάρχει ως θέμα στην ατζέντα των συνομιλιών με τους θεσμούς, ενώ για το Ασφαλιστικό παραδέχθηκε ότι θα έχει επώδυνες επιπτώσεις για τους αγρότες.

Όπως σημείωσε ο ίδιος, «ενώ όλο το υπόλοιπο ασφαλιστικό σύστημα όπως έχει καταντήσει από τις προηγούμενες κυβερνήσεις, προβλέπει το 50% των συντάξεων να καταβάλλεται από τον κρατικό προϋπολογισμό, για τις συντάξεις του ΟΓΑ το αντίστοιχο ποσό που πληρώνεται από τον κρατικό προϋπολογισμό ανέρχεται στο 85%. Αυτό που η συμφωνία επιτάσσει είναι να γίνει εναρμόνιση με αυτό που συμβαίνει στους άλλους επαγγελματίες»...

Δεν υπάρχουν σχόλια: