Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2016

Οι «καραμπινιέροι» έκαναν ντου στα γραφεία της Μίλαν...


Οι «καραμπινιέροι» έκαναν ντου στα γραφεία της Μίλαν - Media
Έρευνα για οικονομικό σκάνδαλο στο ιταλικό ποδόσφαιρο...
Συνολικά 35 σύλλογοι και 64 πρόεδροι και άλλοι παράγοντες ελέγχονται από τις ιταλικές αρχές για φοροδιαφυγή και ξέπλυμα «μαύρου» χρήματος.

Η εισαγγελία της Νάπολης διέταξε έρευνα, αλλά και...
συλλήψεις υψηλόβαθμων στελεχών των μεγάλων ιταλικών συλλόγων καθώς είναι σε εξέλιξη η επιχείρηση με την κωδική ονομασία «Οφσάιντ» με στόχο να διαπιστωθεί η έκταση της οργανωμένης φοροδιαφυγής κατά τις μεταγραφές ποδοσφαιριστών την περίοδο από το 2009 μέχρι το 2013. 

Στο πλαίσιο αυτό έγινε έφοδος της οικονομικής αστυνομίας στα γραφεία της Μίλαν για να κατασχεθούν έγγραφα, ενώ υπό έρευνα είναι ο εκτελεστικός διευθυντής των «ροσονέρι», Ανριάνο Γκαλιάνι. Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Gazzetta dello Sport», οι αρχές της χώρας κάνουν λόγο για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης που δρούσε στο ιταλικό ποδόσφαιρο με βασικό στόχο την απόκρυψη υπέρογκων ποσών από μετακινήσεις ποδοσφαιριστών. 

Εκτός της Μίλαν και του Γκαλιάνι, μεταξύ των υπόπτων για την τέλεση των ίδιων εγκλημάτων είναι επίσης ο πρόεδρος της Νάπολι, Αουρέλιο ντε Λαουρέντις, ο πρόεδρος της Λάτσιο, Κλαούντιο Λοτίτο, αλλά και ο πρώην πρόεδρος της Γιουβέντους και νυν γενικός διευθυντής της Παρί Σεν Ζερμέν, Ζαν Κλοντ Μπλαν. Στη λίστα υπάρχουν και ονόματα ποδοσφαιριστών, όπως αυτά του Εζέκιελ Λαβέτσι και ο Ερνάν Κρέσπομ ο οποίος είναι σήμερα προπονητής της Μόντενα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: