Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2016

Γιατί ο Κυριάκος προστατεύει “το κλειστό επάγγελμα του καναλάρχη”;..


Γιατί η ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη δεν ψηφίζει το ΕΣΡ; Διότι θεωρεί πως...
η κυβέρνηση θα προχωρήσει στην εκκαθάριση του υφισταμένου τοπίου και θα κόψει τους “δήθεν” ανεπιθύμητους σταθμούς και θα ορίσει νέους αλλάζοντας το σκηνικό. Η ταύτιση του κόμματος με τη ΝΔ με τα διαπλεκόμενα συμφέροντα της χώρας για μια ακόμη φορά πιστοποιείται στις τηλεοπτικές μας οθόνες.

Ο νέος πρόεδρος της ΝΔ για να βάλει αντίσταση στο σχέδιο της κυβέρνησης και να διατηρήσει “το κλειστό επάγγελμα του ιδιοκτήτη ενός σταθμού”, αποφασίζει να απορρίψει τη λειτουργίας ενός θεσμού (!), όπως το ΕΣΡ, να πράξει αντιδημοκρατικά και εν τέλει να συμπράξει στην παραβίαση του Συντάγματος, η οποία ορίζει πως η Ραδιοτηλεοπτική Αρχή πρέπει να λειτουργεί. Οι συνομιλητές του Κυριάκου Μητσοτάκη, για να εξυπηρετήσουν τις δικές τους ανάγκες “παγιδεύουν” το νέο πρόεδρο της ΝΔ με το “Καλημέρα σας”. Ο εμφανιζόμενος να έχει σχέδιο διακυβέρνησης της χώρας λειτουργεί φοβικά και δίνει την εικόνα πως δεν είναι σε θέση να ορίσει  τα  δικά του πρόσωπα στο συμβούλιο. Εμφανίζεται να μην μπορεί να δώσει τη μάχη από τα μέσα, εντός ΕΣΡ, αν πράγματι πιστεύει εκείνος πως η σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα διαπράξει μεγαλύτερες “ακρότητες”από εκείνες του πατέρα του, Κωνσταντίνου Μητσοτάκη  (περίπτωση ΣΚΑΪ 1992-93) στην ιδιωτική τηλεόραση. 

Η πρόταση του Νίκου Βούτση για το ΕΣΡ είναι μία καλή βάση για συζήτηση διαθέτει έμπειρους ανθρώπους που συμπτωματικά προέρχονται από το χώρο της συντηρητικής παράταξης, αλλά έχει ουσιαστικά προβλήματα. Το μεγαλύτερο είναι αυτό της μεγάλης ηλικίας των περισσοτέρων μελών, το οποίο είδαμε πως εξελίχθηκε στο προηγούμενο ΕΣΡ. Μια σοβαρή βάση συζήτησης θα μπορούσε είναι να η αποδεδειγμένη τεχνογνωσία του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου και το άνοιγμα σε πρόσωπα που δεν διαθέτουν κομματική σφραγίδα για να μπουν στο συμβούλιο νέοι επιστήμονες.

typologies.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: