Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2016

Μουζάλας: Μας ζητούν να γίνουμε εξορία έναντι αμοιβής...



«Ο Βέλγος υπουργός έθεσε το ανιστόρητο θέμα για στρατόπεδο 300.000 – 400.000 μεταναστών στην Αθήνα»...
Ζήτημα δημιουργίας στρατοπέδου 300.000 - 400.000 μεταναστών στην Αθήνα έθεσε ο Bέλγος υπουργός Εσωτερικών στη διάρκεια της Συνόδου για το Προσφυγικό στην Ολλανδία τη Δευτέρα, όπως δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας. 
«Μας...
ζητούν να γίνουμε εξορία έναντι αμοιβής», σχολίασε ο Γιάννης Μουζάλας.
Την ίδια ώρα, δημοσίευμα των Financial Times κάνει λόγο για σχέδιο «ανταλλαγής» χρέους με κράτηση προσφύγων στην Ελλάδα.

«Ο Βέλγος υπουργός έθεσε το ανιστόρητο θέμα για στρατόπεδο 300.000 – 400.000 μεταναστών στην Αθήνα» τόνισε ο κ. Μουζάλας, μιλώντας στον ΣΚΑΙ το πρωί της Τρίτης.

«Η Ευρώπη κινδυνεύει»

«Η Συνθήκη Σένγκεν κινδυνεύει ευρωπαϊκά, η Ευρώπη κινδυνεύει, η Ευρώπη φοβάται· ανησυχώ» επισήμανε ο υπουργός, αναγνωρίζοντας ότι «είναι δύσκολη η κατάσταση για τη χώρα μας όσον αφορά το προσφυγικό».

Ο Γιάννης Μουζάλας ανακοίνωσε ότι τα hotspots θα είναι έτοιμα μέχρι τέλη Φεβρουάριου, ενώ αρχές Μαρτίου θα είναι λειτουργικά.

«Εξωφρενικό να γίνουμε φυλακή»

Σχολιάζοντας, δε, το δημοσίευμα των Finacial Times, ο Γ. Μουζάλας τόνισε: «Είναι εξωφρενικό να γίνουμε η φυλακή και η εξορία της Ευρώπης έναντι αμοιβής».

«Υποβόσκουν ζητήματα και πρέπει να είμαστε σε εγρήγορση, και είμαστε σε εγρήγορση. Το κλειδί για την μείωση των ροών βρίσκεται στην Τουρκία, και η Κομισιόν πρέπει να δουλέψει σκληρά με την Τουρκία για τη μείωσή τους... Σε αυτό ομοφώνησαν όλοι στην ΕΕ» επισήμανε. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: