Τρίτη 15 Μαρτίου 2016

Ο ΟΗΕ χαιρετίζει την απόσυρση της Ρωσίας από τη Συρία...


Θετική εξέλιξη χαρακτηρίζει το Συμβούλιο Ασφαλείας (ΣΑ) του ΟΗΕ την εξαγγελία του Κρεμλίνου για σταδιακή απόσυρση των ρωσικών δυνάμεων από την πρώτη γραμμή της...
συριακής σύρραξης. 

To πρωί της Τρίτης (ώρα Αθήνας), ο προεδρεύων του Συμβουλίου Ασφαλείας ανέφερε πως και τα 15 μέλη του αποτιμούν «θετική» την ανακοίνωση της ρωσικής πλευράς.

Ο Γκασπάρ Μάρτινς, πρεσβευτής της προδρεύουσας του ΣΑ Ανγκόλα, ανέφερε πως το Συμβούλιο ενημερώθηκε αφ' ένός από τον επιτετραμμένο για τη συριακή κρίση Στέφαν ντε Μιστούρα για τις συνομιλίες στη Γενεύη και αφ' ετέρου από τον ρώσο πρεσβευτή Βιτάλι Τσούρκιν για τις ρωσικές αποφάσεις.

Υποστήριξε πως στο ΣΑ υπάρχει «διάθεση προς πιο θετική έκβαση» στη Συρία: «Όταν βλέπουμε δυνάμεις να αποσύρονται σημαίνει πως ο πόλεμος παίρνει άλλο ρυθμό, οπότε αυτό είναι καλό» ανέφερε.

Όσον αφορά τις συνομιλίες στη Γενεύη, ο πρεσβευτής της Ανγκόλα ανέφερε πως μέλη του ΣΑ κάλεσαν τον ντε Μιστούρα να συμπεριλάβει «περισσότερες πλευρές» στις συνομιλίες, και συγκεκριμένα κουρδικές ομάδες -ωστόσο, αυτό να γίνει χωρίς να «επηρεαστεί η πρόοδος που βλέπουμε».

Δεν υπάρχουν σχόλια: