Παρασκευή 15 Απριλίου 2016

"Επιχείρηση αποπροσανατολισμού η συζήτηση για Εξεταστική"...



Ως "επιχείρηση αποπροσανατολισμού" του λαού ενόψει του επικείμενου "πακέτου μέτρων" που "σφαγιάζει" τα λαϊκά δικαιώματα, χαρακτήρισε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπας, τη...
σημερινή συζήτηση για τη σύσταση Εξεταστικής, σχετικά με τα δάνεια των κομμάτων και των ΜΜΕ από τις εγχώριες τράπεζες.

Μάλιστα, έκανε λόγο για προσπάθεια συσκότισης του χαρακτήρα και των αιτίων αυτής "της αντιλαϊκής επίθεσης" όταν κυριαρχεί η θεώρηση ότι για όλα φταίει η ανορθολογική λειτουργία του χρηματοπιστωτικού συστήματος και οι σχέσεις διαπλοκής με τα κόμματα που κυβέρνησαν και με τα ΜΜΕ.

Παρότι ο κ. Κουτσούμπας δήλωσε πως το ΚΚΕ θα ψηφίσει την κυβερνητική πρόταση, καθώς όχι μόνο δεν έχει πρόβλημα να γίνει αυτός ο έλεγχος αλλά να γενικευτεί και για το πλήθος των θαλασσοδανείων που έχουν δοθεί σε μεγάλους μονοπωλιακούς επιχειρηματικούς ομίλους και για τις σκανδαλώδεις χρηματοδοτήσεις που έχουν λάβει από το κράτος, ξεκαθάρισε ότι δεν έχει αυταπάτες για τα αποτελέσματα.

Αιτιολόγησε πως κάθε φορά που οι κυβερνήσεις, πριν ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, σήμερα ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ετοίμαζαν "σφαγή των λαϊκών δικαιωμάτων και μπαράζ μέτρων κατά του λαού", χρησιμοποιούσαν τον αποπροσανατολισμό, την άσφαιρη αντιπολίτευση και έφτιαχναν εξεταστικές επιτροπές που "δήθεν θα έβαζαν το μαχαίρι στο κόκαλο, άλλαζαν την ατζέντα ή προσπαθούσαν να αλλάξουν την ατζέντα της συζήτησης". "Είναι σίγουρο πλέον, γιατί το τρικ αυτό έχει πολυχρησιμοποιηθεί, ότι η σημερινή κυβέρνηση δεν πρωτοτυπεί" είπε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας πως η πείρα δείχνει ότι το μαχαίρι ποτέ δεν μπήκε στο κόκαλο, ούτε μπορεί στην πραγματικότητα να μπει από αυτούς που μας κυβερνάνε και βρίσκονται στην ίδια γραμμή πλεύσης.

Στο πλαίσιο της επίθεσής του προς την κυβέρνηση περί προσπάθειας αποπροσανατολισμού, ο κ. Κουτσούμπας επεσήμανε πως μέσα από τις διάφορες επιχειρήσεις κατά της διαφθοράς επιδιώκεται η εκτόνωση της λαϊκής αγανάκτησης. Επιδιώκεται να συγκαλυφτεί ότι για το χρέος και τα ελλείμματα η πρώτη και κύρια αιτία είναι οι παροχές προς τις τράπεζες και τις μεγάλες επιχειρήσεις, με τις συνεχείς φοροαπαλλαγές, τις συνεχείς ενισχύσεις, με τα διάφορα κίνητρα, τα κοινοτικά κονδύλια, τις συμπράξεις με τους ομίλους, τα γνωστά ΣΔΙΤ κ.λπ.

Εκτίμησε δε, πως μέσα σε αυτό το "αλισβερίσι" εκτρέφονται και τα διάφορα σκάνδαλα, ενώ συγκαλύπτονται οι πραγματικές αιτίες για τη σημερινή βαθιά κρίση, "που επιδιώκει την έξοδο από αυτήν με ολομέτωπη επίθεση σε λαϊκά δικαιώματα, για να στηριχθούν μόνο τα κέρδη του κεφαλαίου".

Απευθυνόμενος προς τα έδρανα της πλειοψηφίας, ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ καταλόγισε στην κυβέρνηση "υποκρισία" πίσω από την ύψωση της σημαίας κατά της διαπλοκής, καταθέτοντας στη Βουλή κυβερνητικές τροπολογίες, ως δείγματα, όπως είπε, της "νόμιμης διαπλοκής" και στήριξης του κράτους και των κυβερνήσεων στο μεγάλο κεφάλαιο. Επικαλέστηκε τροπολογία με την οποία, όπως ανέφερε, απαλλάσσονται οι μονοπωλιακοί όμιλοι από τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης στο φυσικό αέριο, και άλλη με την οποία απαλλάσσονται οι ιδιωτικοποιημένες επιχειρήσεις από πρόστιμα, τέλη και άλλες επιβαρύνσεις. "Κι όλα αυτά βέβαια γίνονται στη ζούλα, με εκπρόθεσμες τροπολογίες, για να μην παίρνει χαμπάρι ο λαός", συμπλήρωσε.

Ο κ. Κουτσούμπας, αφού μίλησε για "σαπίλα του συστήματος" που δεν γιατρεύεται με εξεταστικές επιτροπές και ημίμετρα, είπε πως όλα αυτά, τελικά, είναι ανάσα ζωής είναι για το σύστημα, "αλλαγή σκυτάλης για κάποια τζάκια, ανανέωση προσωπικού".

Αναφερόμενος στις εξελίξεις της διαπραγμάτευσης εξέφρασε τη θέση ότι η κυβέρνηση ισχυρίζεται πως η αξιολόγηση "είναι η τελευταία δύσκολη στροφή", ότι "θα βγούμε στην τελική ευθεία", "θα συμπέσει χρονικά με την επιστροφή της ελληνικής οικονομίας στην ανάπτυξη και μετά την αξιολόγηση ξεκινά η συζήτηση για την ελάφρυνση του χρέους", απλώς για να χρυσώσει το χάπι. "Συνολικά, όλο αυτό είναι ένα ακόμα επεισόδιο στο κακοπαιγμένο σίριαλ της διαπραγμάτευσης. Και η κουβέντα γίνεται περί όνου σκιάς" τόνισε και κατέληξε πως για ακόμη μία φορά η κυβέρνηση προσπαθεί να κοροϊδέψει τον ελληνικό λαό, έχοντας συμφωνήσει με το κουαρτέτο τη συντριπτική πλειοψηφία των άγριων μέτρων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: