Παρασκευή 15 Απριλίου 2016

Συζήτηση για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής Τσίπρας για Ν.Δ.: Φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης


«Φωνάζει ο κλέφτης να φοβηθεί ο νοικοκύρης» είπε ο πρωθυπουργός απευθυνόμενος στη Νέα Δημοκρατία, αναφερόμενος στις μηνύσεις του Γιώργου Κουμουτσάκου και του Αντώνη Σαμαρά κατά της κυβερνητικής εκπροσώπου Όλγας Γεροβασίλη αλλά και την υπόθεση Παπασταύρου.
tsiprasvouli1
«Κάνετε μηνύσεις για να σταματήσουμε να αναδεικνύουμε αυτά που απασχολούν το μέσο Έλληνα πολίτη» τόνισε ο Πρωθυπουργός, ο οποίος επισήμανε ότι τόσο η λίστα Λαγκάρντ όσο και η λίστα Μπόργιανς δεν αξιοποιήθηκαν ποτέ, ενώ αναφέρθηκε και στα δημοσιεύματα που εμπλέκουν πρόσωπα από το συγγενικό περιβάλλον του κ. Σαμαρά στη λίστα Λαγκάρντ.
Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε επίσης στον Στ. Παπασταύρου, λέγοντας ότι η Ν.Δ. συνεχίζει να τον στηρίζει.
Αναφερόμενος στη διαπραγμάτευση, κατηγόρησε τον κ. Μητσοτάκη ότι ταυτίζεται με τις θέσεις του ΔΝΤ.
«Θα υπερασπιστείτε ποτέ τα συμφέροντα της χώρας;» αναρωτήθηκε.
Κατηγόρησε τον πρόεδρο της ΝΔ ότι «έχει γίνει βασιλικότερος του βασιλέως» με το ΔΝΤ, ταυτιζόμενος απόλυτα -όπως υποστήριξε- με τις θέσεις του Ταμείου για την αγορά εργασίας, τις ομαδικές απολύσεις, το συνδικαλιστικό νόμο, τις επικουρικές συντάξεις και τη ρήτρα μηδενικού ελλείμματος.
«Την ίδια ώρα που η κοινωνία μας βρισκόταν στη δίνη της λιτότητας, που χάνονταν χιλιάδες θέσεις εργασίας, με την πρωτοφανή επιβάρυνση των φορολογουμένων, την ώρα που βούλιαζαν τα Ταμεία, ποιο θράσος επέτρεψε την αναχρηματοδότηση των δανείων των κομμάτων και ΜΜΕ; Ποια σκοπιμότητα εξυπηρετήθηκε;» είπε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, αναφερόμενος στην ανάγκη συγκρότησης Εξεταστικής Επιτροπής και κατήγγειλε το τρίγωνο διαπλοκής τράπεζες-κόμματα- ΜΜΕ που σχεδίασε και υλοποίησε κρατικές πολιτικές προς όφελος των οικονομικών ελίτ.
«Τα πρόσωπα και οι πολιτικές που στήριξαν αυτό το τρίγωνο βγάζουν σήμερα τις τελευταίες άναρθρες κραυγές με στόχο να μην οδηγηθούν στην δικαιοσύνη, αλλά είναι αργά», είπε ο πρωθυπουργός.
Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε διαχρονικό το σκάνδαλο των τραπεζικών δανειοδοτήσεων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ και προσέθεσε ότι επί σειρά ετών έμεινε σκοπίμως εκτός θεσμικού πλαισίου. Τραπεζικές δανειοδοτήσεις που εξασφάλισαν αυτά τα κόμματα παρά το γεγονός ότι έλαβαν η μεν ΝΔ 301 εκατομμύρια ευρώ ως κρατική χρηματοδότηση από το 1999 έως σήμερα και το δε ΠΑΣΟΚ 296 εκατομμύρια ευρώ για την ίδια περίοδο.
Ο κ. Τσίπρας είπε ακόμη ότι τα τραπεζικά δάνεια που έλαβαν κυρίως τα δύο τότε μεγάλα κόμματα, δόθηκαν με εγγυήσεις τις μελλοντικές κρατικές χρηματοδοτήσεις. Τα δύο αυτά κόμματα δανείζονταν ουσιαστικά με αέρα, είπε ο πρωθυπουργός και προσέθεσε ότι ο προκλητικός αυτός δανεισμός συνεχίστηκε και στην περίοδο της κρίσης, την ίδια ώρα που έκλεινε η στρόφιγγα για αδύναμους πολίτες και μικρομεσαίες επιχειρήσεις.
«Ποιος θα τα πληρώσει αυτά τα χρήματα; Ποιος; Τα μέλη σας; Μακάρι. Θα σας στηρίξουμε σε αυτή την προσπάθεια. Αλλά έχω την εντύπωση ότι δεν θα τα πληρώσουν τα μέλη σας», είπε ο κ. Τσίπρας και προ΄σεθεσε: «εμείς λοιπόν δεν θα αφήσουμε τα σπασμένα σας να τα πληρώσει για μια ακόμη φορά ο ελληνικός λαός»!
Η αξιολόγηση θα κλείσει χωρίς νέα μέτρα
Η αξιολόγηση θα κλείσει χωρίς επιπλέον μέτρα γιατί αυτό ορίζει η συμφωνία και όλοι πρέπει να τηρήσουν αυτή τη συμφωνία, είπε ο πρωθυπουργός Αλέξης, ο οποίος κατηγόρησε τον πρόεδρο της ΝΔ ότι παίρνει τη θέση των δανειστών. «Η χώρα δεν είναι μόνη. Kαι έχει δίκιο η χώρα και θα δικαιωθούμε. Η οικονομία θα γυρίσει στην ανάπτυξη και ο λαός θα βγει από το τούνελ μετά από έξι χρόνια καταστροφής», είπε ο πρωθυπουργός.
«Φτάσατε στο σημείο, όταν βγήκαν τα δημοσιεύματα από τα wikileaks, αντί να ασχοληθείτε με το περιεχόμενο αυτών συνομιλιών, να αφήνετε άθλια υπονοούμενα από πού διέρρευσαν αυτές οι συνομιλίες. Αντί να συνταχθείτε με την εθνική θέση ότι δεν πρέπει να οδηγηθεί η διαπραγμάτευση σε συνθήκες οικονομικής ασφυξίας να παίρνετε τη θέση των δανειστών», είπε ο πρωθυπουργός απευθυνόμενος στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Η δευτερολογία του πρωθυπουργού 
«Ελάτε να βάλουμε ορκωτούς λογιστές στα ταμεία μας και στα ταμεία σας. Αλλά να βγάλετε και τα τιμολόγια του κ. Μαυρίκου», είπε ο πρωθυπουργός σχολιάζοντας την ομιλια του
προεδρου της ΝΔ.
Ο κ. Τσίπρας είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ για δάνειο περί των 8 έως 10 εκατομμυρίων ευρώ έβαλε υποθήκη το ακίνητο στην Κουμουνδούρου για να αναρωτηθεί ποια υποθήκη έβαλε για τα δάνεια ύψους 200 εκατομμυρίων ευρώ η Νέα Δημοκρατία.
Σχολιάζοντας τις επικρίσεις του κ. Μητσοτάκη για την πορεία έρευνας των δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης των κ.κ. Σταθάκη και Φλαμπουράρη, έσπευσε να υπογραμμίσει ότι οι υποθέσεις κρίθηκαν από την αρμόδια επιτροπή στην οποία συμμετέχουν δικαστικοί λειτουργοί, και η απόφαση ελήφθη με ψήφους 6 έναντι 1 μέλους από τη ΝΔ -και ενώ από τα 6 μέλη οι 4 είναι δικαστικοί λειτουργοί.
http://www.matrix24.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: