Σάββατο 9 Ιουλίου 2016

Την Κυριακή στις 22:00 Ώρα τελικού στο Euro: Πορτογαλία - Γαλλία μάχονται για το τρόπαιο


Ώρα τελικού στο Euro: Πορτογαλία - Γαλλία μάχονται για το τρόπαιο
Η ώρα του μεγάλου τελικού έφτασε. Πορτογαλία και Γαλλία θα κονταροχτυπηθούν για την κατάκτηση του πολύτιμου τροπαίου. Από τη μία ο σούπερ σταρ Ρονάλντο, αλλά και ο «δικός» μας Φερνάντο Σάντος και από την άλλη οι οικοδεσπότες Γάλλοι, με τον Γκριεζμάν να είναι σε εξαιρετική κατάσταση και να έχει πετύχει στη διοργάνωση έξι τέρματα, διπλάσια από όσα πετύχει ο Ρονάλντο.Αθήνα

Το βράδυ της Κυριακής στις 22:00 (ΕΡΤ1), στο Παρίσι, θα γίνει η σέντρα του αγώνα. Είναι η 5η φορά στην Ιστορία των Euro που η διοργανώτρια χώρα φτάνει στον τελικό και μέχρι στιγμής, μόνο μία φορά οι οικοδεσπότες δεν έχουν κατακτήσει το τρόπαιο.

Το 2004 όταν η Ελλάδα έκανε το θαύμα της και κέρδισε με 1-0 την Πορτογαλία. Η Γαλλία το 1984 είχε κερδίσει την Ισπανία (2-0), η Ιταλία το 1968 είχε επιβληθεί στον επαναληπτικό της Γιουγκοσλαβίας (2-0) και το 1964 η Ισπανία είχε κερδίσει την Σοβιετική Ένωση (2-1).

Η ομάδα του Φερνάντο Σάντος πέρασε τον όμιλο με… τρεις ισοπαλίες ως καλύτερη τρίτη, καθώς αναδείχθηκε ισόπαλη με Ισλανδία (1-1), Αυστρία (0-0) και Ουγγαρία (3-3). Στους «16» η Πορτογαλία χρειάστηκε την παράταση για να κάμψει την αντίσταση της Κροατίας με 1-0. Στα προημιτελικά η παρέα του Ρονάλντο επικράτησε στα πέναλτι της Πολωνίας με 5-3 (1-1 έληξε ο αγώνας), ενώ στα ημιτελικά κέρδισαν με 2-0 την Ουαλία.

Η ομάδα του Ντιντιέ Ντεσάμπ στον όμιλο, κέρδισε 2-1 τη Ρουμανία, και 2-0 την Αλβανία, ενώ ήρθε ισόπαλη 0-0 με την Ελβετία. Στους «16» οι «τρικολόρ» κέρδισαν 2-1 την Ιρλανδία. Στα προημιτελικά έκαναν επίδειξη δύναμης απέναντι στην Ισλανδία και επιβλήθηκαν με 5-2. Στον ημιτελικό «πέταξαν» έξω τους Παγκόσμιους πρωταθλητές Γερμανούς, καθώς τους κέρδισαν με 2-0.

Στα μεταξύ τους παιχνίδια οι Πορτογάλοι έχουν να κερδίσουν από το μακρινό… 1975. Πάντως, αμφότεροι ετοιμάζονται να γράψουν Ιστορία. Αν η Πορτογαλία κατακτήσει το τρόπαιο θα το πετύχει για πρώτη φορά, ενώ στην άτυπη κόντρα Ρονάλντο – Μέσι, ο άσος της Ρεάλ Μαδρίτης θα έχει να υπερηφανεύεται ότι έχει κατακτήσει και τρόπαιο με την Εθνική του ομάδα, κάτι που δεν έχει καταφέρει ο Αργεντινός.

Από την άλλη, η Γαλλία σε περίπτωση που κερδίσει θα μπει στο κλαμπ με τις ομάδες που έχουν κατακτήσει τους περισσότερους τίτλους (Γερμανία – Ισπανία έχουν από τρία τρόπαια). H Γαλλία το έχει κατακτήσει το EURO και το 1984 και το 2000.

Διαιτητής του τελικού, ορίσθηκε ο Αγγλος, Μαρκ Κλάτενμπεργκ.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: