Σάββατο 9 Ιουλίου 2016

Διευκρινίσεις για ΕΝΦΙΑ...



... και υποσχέσεις για το ΕΚΑΣ από τον Τρύφωνα...
Σε νέες διευκρινίσεις όσον αφορά τις δόσεις του ΕΝΦΙΑ προχώρησε ο αναπλ. Υπ. Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδης προσδιορίζοντας τον αριθμό τους σε σχέση με την...
ημερομηνία εκκαθάρισης των φορολογικών δηλώσεων των υπόχρεων - Ταυτόχρονα έκανε λόγο και για ελαφρύνσεις προς εκείνους που απώλεσαν το ΕΚΑΣ.

Μιλώντας το πρωί του Σαββάτου στον Γιώργο Αυτιά (ΣΚΑΙ), ο Τρ. Αλεξιάδης επανέλαβε πως ο ακριβής αριθμός τους θα εξαρτηθεί από την εκκαθάριση των δηλώσεων ωστόσο προσέθεσε πως στην περίπτωση που η εκκαθάριση αυτή καθυστερήσει,  οι δόσεις θα είναι τέσσερις με την πρώτη τον Σεπτέμβριο και την τελευταία τον Δεκέμβριο, κάτι το οποίο δείχνει να αποτελεί και δέσμευση της χώρας έναντι των πιστωτών. 

Αν ωστόσο η διαδικασία της εκκαθάρισης γίνει εντός του προβλεπόμενου χρονικού πλαισίου, ο ΕΝΦΙΑ θα μοιραστεί σε 5 δόσεις, με πρώτη δόση τον Αύγουστο.

Ο αναπλ. ΥΠΟΙΚ όμως παράλληλα άσκησε και έντονη κριτική στην αντιπολίτευση, λέγοντας πως η ΝΔ διεκδικεί την κυβέρνηση ζητώντας εκλογές αλλά θα εμφανίσει το πρόγραμμα σε δύο μήνες. Ζήτησε δε από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να παρουσιάσει τις εναλλακτικές προτάσεις της.

Για τους συνταξιούχους εκείνους που χάνουν το ΕΚΑΣ επεσήμανε πως η κυβέρνηση σχεδιάζει ελαφρύνσεις για τα προβλήματα που έχουν προκύψει, χωρίς ωστόσο να αναφερθεί σε κάποιο συγκεκριμένο μέτρο.

«Αν πετύχουμε τους στόχους μας για πάταξη της διαφθοράς και της λαθρεμπορίας θα υιοθετήσουμε άλλη κοινωνική και νησιωτική πολιτική», σχολίασε χαρακτηριστικά ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών που υπογράμμισε πως το πρώτο εξάμηνο του έτους, η Ελλάδα ξεπέρασε τους στόχους του προϋπολογισμού κατά 930 εκατομμύρια ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: