Σάββατο 9 Ιουλίου 2016

ΔΝΤ: Από τους υψηλότερους στην ΕΕ ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα...


(Φωτογραφία: EUROKINISSI)
Σαφές «μήνυμα» για τις διαθέσεις με τις οποίες θα μπει το ΔΝΤ στις διαπραγματεύσεις για τα εργασιακά με την ελληνική κυβέρνηση, στο πλαίσιο της...
δεύτερης αξιολόγησης, έστειλε το Ταμείο με έκθεσή του.

Ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα είναι από τους υψηλότερους στην Ευρωπαϊκή Ενωση, όπως επισημαίνεται στην έκθεση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, για τις προοπτικές της ευρωζώνης.

Σε αυτή, το Ταμείο καθιστά σαφές ότι η κυβέρνηση πρέπει να διατηρήσει τον κατώτατο μισθό, ο οποίος «με βάση το κατά κεφαλήν ΑΕΠ είναι από τους υψηλότερους μεταξύ των χωρών της Ευρωπαϊκής Ενωσης», όπως αναφέρει. Παράλληλα, ζητά να διατηρηθεί σταθερή και η κατώτατη αμοιβή για τους νέους, καθώς η ανεργία των νέων παραμένει πολύ υψηλή.

Ακόμη, σύμφωνα με την «Καθημερινή», το Ταμείο αναφέρει ότι η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να υιοθετήσει νομοθεσία που θα εναρμονίζει το καθεστώς των ομαδικών απολύσεων με τις βέλτιστες πρακτικές της ΕΕ, να συνεχίσει η απελευθέρωση των κλειστών επαγγελμάτων με προτεραιότητα σε κρίσιμα επαγγέλματα, όπως αυτά των μηχανικών, των δικηγόρων και των φορτοεκφορτωτών πλοίων.

Επίσης, καλεί την Αθήνα να υλοποιήσει και τις συστάσεις του ΟΟΣΑ που εκκρεμούν αναφορικά με τη μείωση των εμποδίων για τον ανταγωνισμό στους κλάδους του χονδρικού εμπορίου, του ηλεκτρονικού εμπορίου και των κατασκευών. Στο πλαίσιο αυτό, προσθέτει ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να μειώσει και τα διοικητικά - γραφειοκρατικά βάρη. Ζητά επίσης την αναμόρφωση του συστήματος αδειοδότησης σύμφωνα με τις διεθνείς βέλτιστες πρακτικές για τους κλάδους των τροφίμων και ποτών, αλλά και του τουρισμού...

iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: