Σάββατο 21 Μαρτίου 2009

«Η κρίση διακυβέρνησης της χώρας είναι η μεγαλύτερη κρίση» Γ. Παπανδρέου: Ψάχνει άλλοθι ο Πρωθυπουργός

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σημείωσε πως «σήμερα χρειάζεται σοβαρότητα και υπευθυνότητα στοιχεία τα οποία δεν διαθέτει η κυβέρνηση», ενώ επανέλαβε πως «τα μέτρα που ανακοίνωσε είναι άδικα και αναποτελεσματικά».

Νέα επίθεση κατά του κυβερνώντος κόμματος εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, τονίζοντας πως «η μεγαλύτερη κρίση σήμερα είναι η κρίση διακυβέρνησης της χώρας».

Μιλώντας σε σύσκεψη στελεχών του κόμματος για την οικονομία εξαπέλυσε βολές κατά του πρωθυπουργού: «Με μεγάλη ανησυχία ακούσαμε σήμερα τον πρωθυπουργό να ψάχνει άλλοθι αντί να απολογηθεί για τα πραγματικά προβλήματα». Πρόσθεσε δε πως «ο πρωθυπουργός παραποιεί συστηματικά την αλήθεια και σήμερα φάνηκε η τεράστια έλλειψη αξιοπιστίας απέναντι στον πολίτη και τους Ευρωπαίους εταίρους μας. Εμείς είχαμε επισημάνει τα προβλήματα, αλλά δεν πιστεύαμε ότι θα έφθανε σε αυτό το ακραίο σημείο αναξιοπιστίας».

Σημείωσε ακόμη πως «σήμερα χρειάζεται σοβαρότητα και υπευθυνότητα στοιχεία τα οποία δεν διαθέτει η κυβέρνηση», ενώ επανέλαβε πως «τα μέτρα που ανακοίνωσε είναι άδικα και αναποτελεσματικά».

Αναφερόμενος στην ΕΕ, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε ότι «η συντηρητική πλειοψηφία στην Ευρώπη δεν είναι αντάξια των κρίσιμων περιστάσεων. Απαιτείται διαφορετική προοδευτική και αναπτυξιακή πολιτική για να βγει η Ευρώπη από την κρίση, η οποία είναι ευκαιρία για να παίξει η ΕΕ ηγετικό ρόλο».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: