Σάββατο 21 Μαρτίου 2009

Κοροϊδία τα έκτακτα επιδόματα...

http://press-gr.blogspot

Από την Εκτελεστική Γραμματεία
της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων

.
Στο πλαίσιο υλοποίησης της εισοδηματικής πολιτικής, η Κυβέρνηση οριστικοποίησε την μισθολογική της πολιτική για το έτος 2009 που προβλέπει μηδενικές αυξήσεις στους βασικούς μισθούς των Δημοσίων Υπαλλήλων, των Σωμάτων Ασφαλείας και των Ενόπλων Δυνάμεων, επικαλούμενη την ανάγκη δραστικής μείωσης των δαπανών του δημοσίου λόγω της οικονομικής κρίσης.
H εξαγγελία εκτάκτου επιδόματος με εισοδηματικά κριτήρια που θα ισχύσει μόνο για εφέτος, καταργεί την ετήσια αύξηση που δινόταν κάθε χρόνο στους βασικούς μισθούς και θα συνυπολογιζόταν στην μισθολογική εξέλιξη, στον υπολογισμό των συντάξιμων αποδοχών και στις συντάξεις.
Ειδικότερα:
Οι μισθωτοί των οποίων οι...
μικτές αποδοχές ανέρχονται έως τα 1.500 ευρώ μηνιαίως, θα λάβουν εφάπαξ αφορολόγητο έκτακτο οικονομικό βοήθημα 500 ευρώ. Το επίδομα αυτό περιορίζεται στα 300 ευρώ για όσων οι μικτές αποδοχές φθάνουν τα 1.700 ευρώ.
Για τους συνταξιούχους του Δημοσίου ισχύει η ανάλογη ρύθμιση: σε όσους συνταξιούχους που λαμβάνουν βασική σύνταξη έως και 800 ευρώ, θα δοθεί έκτακτο αφορολόγητο (και χωρίς κρατήσεις) βοήθημα 500 ευρώ. Επίδομα 300 ευρώ θα λάβουν όσοι παίρνουν βασική σύνταξη έως και 1.100 ευρώ.
Όλα τα παραπάνω ισχύουν για τις μικτές αποδοχές στις 31/12/2008.
Η αλλαγή του τρόπου χορήγησης της μέχρι σήμερα εισοδηματικής πολιτικής στον Δημόσιο Τομέα με «φιλοδώρημα» επιδόματος αντί αυξήσεων, σύμφωνα με τον προβλεπόμενο πληθωρισμό, είναι πρωτόγνωρη και σε συνδυασμό με τις αλυσιδωτές - καθημερινές αυξήσεις των αγαθών και των υπηρεσιών, αλλά και με τις αυξήσεις των έμμεσων φόρων, τελικά εξανεμίζει τα πενιχρά εισοδήματα, μειώνοντας σε πραγματικές τιμές τους μισθούς και τις συντάξεις.
Δυστυχώς, για μία ακόμα χρονιά, η Κυβέρνηση με τα έκτακτα επιδόματα της ‘’κοροϊδίας’’, με την προκλητική επίθεση εναντίον του εισοδήματος των εργαζομένων και την ονομαστική μείωση των μισθών, «δικαιολογεί» την πράξη της αυτή, λέγοντας ότι έχουμε το προνόμιο της μονιμότητας και της εργασιακής ασφάλειας που παρέχει το Δημόσιο στους υπαλλήλους του.
Το πάγωμα των μισθών και των συντάξεων που ανακοίνωσε η Κυβέρνηση σε καμία περίπτωση δε πρέπει να γίνει αποδεκτό από τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους του Δημοσίου.
Καλούμε τους συναδέλφους σε αγωνιστική απάντηση για να διεκδικήσουμε ένα καινούργιο μισθολόγιο στα Σώματα Ασφαλείας (όπως πρόσφατα έγινε σε ιατρούς – δικαστικούς) με πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις, καθώς με την καθήλωση του Βασικού Μισθού, η όποια αύξηση δοθεί από 01-01-2010, θα ξεκινάει από τα σημερινά επίπεδα με ότι αυτό συνεπάγεται τόσο για τους εν ενεργεία όσο και για τους συνταξιούχους αστυνομικούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: