Σάββατο 21 Μαρτίου 2009

Με κριτήρια εθνικών εκλογών η ψήφος στις ευρωεκλογές


Με τις δημοσκοπήσεις να έχουν σταθεροποιήσει το προβάδισμά του και στις ευρωεκλογές περίπου στο 3% το ΠΑΣΟΚ αρχίζει από τώρα την εκστρατεία του γι' αυτή την εκλογική μάχη, το αποτέλεσμα της οποίας σε κάθε περίπτωση θα είναι ορόσημο για τη μελλοντική του πορεία.


Τη Δευτέρα στα νέα κεντρικά γραφεία του ΠΑΣΟΚ θα συνεδριάσει για πρώτη φορά η Κεντρική Επιτροπή Εκλογικού Αγώνα για τις ευρωεκλογές υπό την προεδρία του Γ. Παπανδρέου όπως και το Πολιτικό Συμβούλιο του κόμματος, προκειμένου να οργανώσουν τον προεκλογικό αγώνα.

Στο ΠΑΣΟΚ λένε ότι η σημασία των ευρωεκλογών, αν μέχρι τότε δεν έχουν γίνει εθνικές εκλογές, θα είναι καθοριστική για την πορεία της χώρας και γι' αυτό ο Γ. Παπανδρέου κατ' επανάληψη έχει υποστηρίξει ότι αυτές οι εκλογές θα είναι ένα δημοψήφισμα κατά της κυβερνητικής πολιτικής. Στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, πιστεύουν ότι η λεγόμενη χαλαρή ψήφος, που συνήθως ισχύει σε αυτές τις εκλογές, τούτη τη φορά θα είναι σε περιορισμένη έκταση, γιατί, όπως λένε, οι πολίτες θα θελήσουν να εκφράσουν την αποδοκιμασία τους στην κυβερνητική πολιτική και την απόφασή τους για αλλαγή πορείας της χώρας. Ως εκ τούτου λένε στο ΠΑΣΟΚ ότι οι πολίτες θα ρίξουν την ψήφο τους με κριτήρια εθνικών εκλογών και το κόμμα τους όχι μόνο θα κερδίσει τις εκλογές, αλλά θα δημιουργήσει ρεύμα ανατροπής.

Πάντως όσον αφορά το ευρωψηφοδέλτιο οι πληροφορίες λένε ότι θα γίνει μεγάλη ανανέωση αλλά το στίγμα του θα είναι κατ' εξοχήν πολιτικό, ούτως ώστε να σηματοδοτήσει και τους παραπάνω στόχους του ΠΑΣΟΚ. Αυτό σημαίνει ότι επικεφαλής θα είναι κατά πάσα πιθανότητα ένα σημαίνον πολιτικό - κομματικό στέλεχος. Από τους υπάρχοντες ευρωβουλευτές μάλλον αμετακίνητος φέρεται ο Σταύρος Λαμπρινίδης, ενώ μεγάλες πιθανότητες έχουν να είναι ξανά στη λίστα και σε εκλόγιμη θέση εκείνοι που πήγαν στις Βρυξέλλες το 2007 ως αντικαταστάτες των Πάνου Μπεγλίτη, Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου και Νίκου Σηφουνάκη, δηλαδή οι Μαριλένα Κοππά, Αννυ Ποδηματά και Κ. Μποτόπουλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: