Κυριακή 21 Ιουνίου 2009

Εντολή να εγκαταλείψει τη χώρα έλαβε ο ανταποκριτής του BBC στο Ιράν...



Να λάβει κι άλλα μέτρα κατά των βρετανικών μέσων ενημέρωσης απείλησε το Ιράν, αν «συνεχίσουν να επεμβαίνουν στις εσωτερικές υποθέσεις της χώρας», μετά την εντολή που έδωσε για απέλαση του μόνιμου ανταποκριτή του βρετανικού δικτύου BBC στην Τεχεράνη, όπως μετέδωσε το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Mehr.
«Αν τα διάφορα βρετανικά ραδιοτηλεοπτικά δίκτυα συνεχίσουν να επεμβαίνουν στις εσωτερικές υποθέσεις της χώρας μας, μεταδίδοντας ψευδείς ή ανακριβείς πληροφορίες από το Ιράν, ή αγνοώντας τη διεθνή δεοντολογία όσον αφορά τη δημοσιογραφία, θα υπάρξουν κι άλλα μέτρα αντιποίνων», δήλωσε ο...

υπουργός Πολιτισμού και Ισλαμικής Καθοδήγησης Μοχαμάντ Χοσεΐν Σαφάρ Χαραντί, τον οποίο επικαλείται το Mehr.

Νωρίτερα το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Fars, που πρόσκειται στην κυβέρνηση, είχε μεταδώσει ότι οι αρχές έδωσαν εντολή στον μόνιμο ανταποκριτή του βρετανικού δικτύου BBC να εγκαταλείψει εντός 24 ωρών τη χώρα, κατηγορώντας τον για «υποστήριξη των ταραξιών».

Σε ανακοίνωσή του το βρετανικό δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο επιβεβαίωσε την είδηση για την απέλαση του δημοσιογράφου του, υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι το γραφείο του στην Τεχεράνη θα παραμείνει ανοιχτό.

Την ίδια στιγμή και το αραβικό τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Αραμπίγια ανακοίνωσε ότι οι ιρανικές αρχές αποφάσισαν να παρατείνουν μέχρι νεωτέρας το κλείσιμο του γραφείου του στην Τεχεράνη, το οποίο δεν λειτουργεί από τις 14 Ιουνίου, μετά το ξέσπασμα των ταραχών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

http://www.nonews-news.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: