Κυριακή 21 Ιουνίου 2009

Μήνυμα Παπανδρέου για προεδρική εκλογή


«Ο καλύτερος τρόπος να τιμήσουμε το αξίωμα και το πρόσωπο του Προέδρου, είναι η εκλογή του να γίνει από ένα Κοινοβούλιο με νωπή λαϊκή εντολή», διαμηνύει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, με την πρώτη του συνέντευξη μετά τη νίκη στις ευρωεκλογές.

«Καθήκον μας σε κάθε περίπτωση είναι να υπηρετούμε το συμφέρον της χώρας. Αυτό θα καθορίσει και τη στάση μας στο θέμα της εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας», αναφέρει ο Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος έχει ταχθεί υπέρ της επανεκλογής του σημερινού Προέδρου.

Τονίζει ότι η χώρα χρειάζεται επειγόντως να αλλάξει πορεία με μια νέα ισχυρή κυβέρνηση με νωπή λαϊκή εντολή, επισημαίνοντας πως «είτε το θέλει ο κ. Καραμανλής είτε όχι, αργά ή γρήγορα, τα προβλήματα της χώρα και των Ελλήνων θα επιβάλλουν τη διενέργεια εκλογών.

Ο κ. Παπανδρέου γίνεται ιδιαίτερα επικριτικός για τον πρωθυπουργό, λέγοντας ότι «έβαλε την σφραγίδα του σε μία Ελλάδα που υποχώρησε παντού». «Παρέλαβε μία χώρα με δυναμική και ακτινοβολία και τη μετέτρεψε σε μια όλο και πιο άδικη, μίζερη, αδιαφανή, ανασφαλή, ανασφαλή και ανίσχυρη Ελλάδα».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δεσμεύεται ότι θα ερευνηθούν όλα τα σκάνδαλα, ανεξάρτητα από παραγραφές. «Στη Βρετανία σείστηκε το πολιτικό σύστημα για μερικές χιλιάδες ευρώ βουλευτικών δαπανών. Εδώ για υποθέσεις εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ, μερικοί μιλούν για σκανδαλολογία», αναφέρει.

Επίσης, χαρακτηρίζει εγκληματικούς τους χειρισμούς της κυβέρνησης στο ζήτημα της τρομοκρατίας.

Το μεσημέρι της Δευτέρας, ο πρωθυπουργός θα ενημερώσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τα αποτελέσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Υπενθυμίζεται ότι από τις Βρυξέλλες εμφανίστηκε κατηγορηματικός ότι δεν έχει καμία πρόθεση να πάει σε πρόωρες εκλογές, ενώ τόνισε ότι στηρίζει τον Κάρολο Παπούλια.

«Δεν μπορεί ο θεσμός του Προέδρου της Δημοκρατίας να γίνεται αντικείμενο μικροκομματικών σκοπιμοτήτων. Εχουμε καλό Πρόεδρο που ασκεί άψογα τα καθήκοντα του. Δεν υπάρχει κανένας λόγος για δεύτερες σκέψεις. Θα στηρίξουμε τον Κ. Παπούλια», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σχολιάζοντας την πρόθεση του ΠΑΣΟΚ να επιδιώξει τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών με αφορμή την εκλογή Προέδρου, ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι «η αξιωματική αντιπολίτευση είναι κατώτερη των περιστάσεων».

Δεν υπάρχουν σχόλια: