Κυριακή 21 Ιουνίου 2009

Γ. Μανώλης: Επανίδρυση ΝΔ, να δοθεί η επιστολή στη δημοσιότητα


«Αν οδηγηθούμε σε μεγαλύτερη ήττα, τότε ίσως τεθεί θέμα ηγεσίας», δηλώνει ο Γιάννης Μανώλης στο Πρώτο Θέμα, ο οποίος ζητεί επανίδρυση της ΝΔ «με την απομάκρυνση όσων έχουν εμπλακεί σε υποθέσεις σκανδάλων όσο ψηλά και αν βρίσκονται».

«Επανίδρυση με φθαρμένα υλικά δεν μπορείς να κάνεις», αναφέρει και επισημαίνει ότι είχε ενημερώσει εγκαίρως τον Θ. Ρουσόπουλο για το σκάνδαλο του Βατοπεδίου, αλλά αγνοήθηκε.

Επίσης, ξεκαθαρίζει ότι δεν θα είναι υποψήφιος στις επόμενες εκλογές.

Σε δήλωσή του στον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής, τονίζει ότι δεν είναι εκβιαστής και καλεί τη ΝΔ να δώσει στη δημοσιότητα τη επιστολή του.

«Ξέρουν πού διαφωνώ και πότε θα παραιτηθώ. Δεν χρειάζονται ερωτηματικά και διλήμματα. Ας δώσουν την επιστολή στη δημοσιότητα, γιατί εγώ δεν θα το κάνω ποτέ, για λόγους ηθικής τάξης», λέει χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, δηλώνει ότι έχει να επικοινωνήσει με τον Γιώργο Καρατζαφέρη «πάνω από πέντε μήνες», απαντώντας έτσι στα περί συνεργασίας με τον Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό.

«Σε ένα κόμμα κανέναν δεν κρατάμε με το ζόρι. Αν κάποιος θέλει να παραιτηθεί είναι δικαίωμα του, αν κάποιος θέλει να άρει την εμπιστοσύνη του στην κυβέρνηση και αυτό έχει το δικαίωμα να το κάνει και να πάρει την ευθύνη των πράξεων του», είπε από τις Βρυξέλλες ο πρωθυπουργός, όταν κλήθηκε να σχολιάσει την επιστολή Μανώλη και την πρόθεση του να παραιτηθεί.

Γιώργος Καρατζαφέρης


«Το τι θα κάνει ο κ. Μανώλης δεν είναι θέμα που αφορά τον ΛΑΟΣ, είναι θέμα το οποίο αφορά την ΝΔ. Τα ποσοστά του ΛΑΟΣ στην Αργολίδα είναι τέτοια τα οποία μας δίνουν τη δυναμική να εκλέξουμε δικό μας βουλευτή στις ερχόμενες εκλογές. Εγώ μιλώ με πολλούς πρώην βουλευτές, από το 2004, οι οποίοι δεν είναι σήμερα βουλευτές, και των δύο μεγαλυτέρων κομμάτων, οι οποίοι έχουν έρθει κοντά μας και συζητούν», είπε στο MEGA ο Γ. Καρατζαφέρης.

«Όταν θα διαλυθεί λοιπόν η Βουλή, και το επαναλαμβάνω αυτό για να το καταλάβουν ορισμένοι οι οποίοι δείχνουν να μην το αντιλαμβάνονται, όπως οι κ. Αντώναρος και Καραμανλής, όταν θα διαλυθεί η Βουλή, τότε θα μιλήσω με όποιον έρθει να συζητήσει μαζί μου», πρόσθεσε, «δεν θα πάρω αδιακρίτως πρόσωπα τα οποία πιθανά με την πρότερη παρουσία τους έχουν μολύνει το πολιτικό σκηνικό».

Σχετικά με τις δηλώσεις του νομάρχη Θεσσαλονίκης Π. Ψωμιάδη «να επιστρέψει ως στρατιώτης στη ΝΔ», ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ απαντά: «Θα πρότεινα να μην μείνετε μόνο στις δηλώσεις του κ. Ψωμιάδη αλλά να δείτε και τις δηλώσεις μιας σειράς άλλων στελεχών πρώτης γραμμής στη ΝΔ που θεωρούν πως ανήκουμε στην ίδια παράταξη. Παλεύω για την παράταξη, αγωνίζομαι για την πατρίδα μου και θα θυσιαζόμουν ευχαρίστως για αυτήν, και γιαυτό επέλεξα αυτόν τον δρόμο, δεν βλέπω όμως τον λόγο να θυσιαστώ για ένα κόμμα το οποίο δείχνει ότι δεν έχει μέλλον, γιατί να το κάνω άλλωστε».

Γ. Σούρλας

Ο Γιώργος Σούρλας, σε δήλωσή του, στο Εθνος της Κυριακής, ζητεί επίσης αυτοκάθαρση τώρα στη ΝΔ, τονίζοντας ότι δεν υπάρχει πλέον κανένα περιθώριο ανοχής σε πρόσωπα που απογοήτευσαν τους οπαδούς του κόμματος και πλήγωσαν ηθικά τη ΝΔ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: