Παρασκευή 7 Αυγούστου 2009

Ασφαλισμένοι: Έσπασαν συμβόλαια αξίας 329 εκατ. ευρώ



Ορμή χιονοστιβάδας έχει η διαρροή πελατών από τις ασφαλιστικές εταιρείες, με τους καταναλωτές να «σπάνε» τα συμβόλαιά τους, υπό το βάρος και της οικονομικής κρίσης αλλά και της αβεβαιότητας για την ευρωστία της ασφαλιστικής τους εταιρείας.

Την ίδια ώρα, την κατιούσα παίρνουν οι πωλήσεις των ασφαλιστηρίων συμβολαίων, που επενδύουν σε μετοχές, αντιθέτως με τα παραδοσιακά συνταξιοδοτικά προγράμματα που προσελκύουν νέους πελάτες, δεδομένης και της αβεβαιότητας για το μέλλον της κοινωνικής ασφάλισης.

Οπως προκύπτει από τα στοιχεία που δημοσίευσε χθες η Επιτροπή Εποπτείας Ιδιωτικής Ασφάλισης, αθροίζοντας τα συμβατικά προγράμματα και εκείνα που επενδύουν σε μετοχές - αμοιβαία, μόνο το πρώτο εξάμηνο «έσπασαν» συμβόλαια αξίας 329 εκατ. ευρώ, τη στιγμή που για το σύνολο του 2008 το αντίστοιχο ποσό ήταν 624 εκατ. ευρώ. Σε ό,τι αφορά δε τις πωλήσεις των παραδοσιακών συμβολαίων ζωής, που είναι κυρίως τα συνταξιοδοτικά, η αύξηση των πωλήσεων είναι της τάξης του 23% (έφθασαν τα 905 εκατ. ευρώ). Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, οι πωλήσεις συνταξιοδοτικών προϊόντων που επενδύουν σε μετοχές και αμοιβαία μειώθηκαν κατά 56% σε σχέση με το ίδιο περυσινό διάστημα, ενώ κατά 55% περιορίστηκαν οι πωλήσεις στα μεμονωμένα συμβόλαια υγείας.


Δεν υπάρχουν σχόλια: