Παρασκευή 7 Αυγούστου 2009

«Να γράφετε τους ημιυπαίθριους στα συμβόλαια»...




«Οι συμβολαιογράφοι είναι υποχρεωμένοι να καταγράφουν στα συμβόλαια μεταβίβασης τον χώρο, όπως αυτός περιγράφεται στην οικοδομική άδεια, δηλαδή ως ημιυπαίθριος και επομένως δεν υπάρχει κανένα νομικό πρόβλημα. Επίσης είναι υποχρεωμένοι να καταγράφουν και το νέο πραγματικό γεγονός της τακτοποίησης του χώρου αυτού σύμφωνα με τον νόμο».

Σε αυτή την δήλωση προέβη το μεσημέρι της Παρασκευής ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Γιώργος Σουφλιάς, μετά το ζήτημα που ανέδειξε από την Πέμπτη το protothema gr. (βλ. εδώ http://www.protothema.gr/content.php?id=40806 το σχετικό ρεπορτάζ) και το οποίο προέκυψε από την επιστολή που απέστειλαν προς τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου οι συμβολαιογράφοι, ζητώντας γνωμοδότηση για το κατά πόσον οι ημιυπαίθριοι που τακτοποιούνται, μπορούν και να μεταβιβαστούν.

"Οι διατάξεις του ν.3775/2009 για την τακτοποίηση των νομίμως ανεγερθέντων χώρων που άλλαξαν χρήση (ημιυπαίθριοι κ.λπ.), είναι σαφείς και δεν επιδέχονται αμφισβήτηση", δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ, προσθέτοντας ότι «κανείς δεν ζητάει από τους συμβολαιογράφους να κάνουν κάτι διαφορετικό από το νόμιμο και το πραγματικό".

Ο κ. Σουφλίας υπογράμμισε παράλληλα ότι "αυτοί που με τις πράξεις και τα λεγόμενά τους για τους δικούς τους λόγους προκαλούν σύγχυση στο θέμα αυτό, δεν θα έχουν μεν κανένα κόστος, έχουν όμως μεγάλη ευθύνη, γιατί το κόστος θα το πληρώσουν οι πολίτες που θα τους ακολουθήσουν".

protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια: