Παρασκευή 7 Αυγούστου 2009

ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΡΟΥΣΦΕΤΙΩΝ ΣΤΟ ΠΕΝΤΑΓΩΝΟ


Ρεπορτάζ :Δήμος Βερύκιος

«Βιομηχανία» μετατάξεων από τον Στρατό στην Αεροπορία και στο Ναυτικό έχει στήσει η κυβέρνηση. Μόνο τους τελευταίους δώδεκα μήνες και παρά την υπουργική διαβεβαίωση ότι καταργήθηκαν οι μετατάξεις, σύμφωνα με επίσημο έγγραφο του ΓΕΣ μετατάχθηκαν από τον Στρατό στο Ναυτικό 2.557 στρατεύσιμοι και από τον Στρατό στην Αεροπορία άλλοι 2.807 στρατεύσιμοι! Σύμφωνα με τον επίσημο κατάλογο του ΓΕΣ που αποκαλύπτει σήμερα... το «Εθνος», από 1η Ιουνίου του 2008 έως 31 Μαϊου του 2009 με απόφαση του Β. Μεϊμαράκη μετατάχθηκαν 5.364 στρατεύσιμοι από τον Στρατό προς τους δύο άλλους «ευγενείς» Κλάδους.
Συγκεκριμένα, από τα επίσημα στοιχεία του ΓΕΣ προκύπτει ότι το ίδιο χρονικό διάστημα που μετατάχθηκαν από τον Στρατό στο Ναυτικό 2.557 στρατεύσιμοι, αντίστροφα από το Ναυτικό προς τον Στρατό μετατάχθηκαν μόνο τρεις! Επίσης, από τον Στρατό στην Αεροπορία οι μετατάξεις ήταν 2.807, ενώ αντίστροφα από την Αεροπορία στο Ναυτικό ήταν μόλις 6!
Αξιοπρόσεκτο είναι ότι στις 3 Ιουνίου του 2009, παραμονές των ευρωεκλογών και μόλις πέντε μέρες πριν αρχίσει ο Β. Μεϊμαράκης να προαναγγέλλει τη μείωση της θητείας, η αρμόδια Διεύθυνση Στρατολογίας του ΓΕΣ με την υπογραφή του ταξίαρχου Περικλή Μπούρα κυκλοφόρησε έγγραφο το οποίο αναφερόταν στη «μαύρη τρύπα» των 5.355 στρατευσίμων που έχει προκληθεί στον Στρατό εξαιτίας των μετατάξεων!
Οπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στο έγγραφο-«φωτιά» της Στρατολογίας του ΓΕΣ, το Ναυτικό οφείλει στον Στρατό 2.554 οπλίτες και η Αεροπορία 2.801 κληρωτούς!
Το συγκεκριμένο έγγραφο της Στρατολογίας του ΓΕΣ αποκαλύπτει επίσης ότι ουδέποτε σταμάτησαν οι μετατάξεις, παρά τις περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις του κ. Μεϊμαράκη. Να σημειωθεί ότι ο ίδιος είχε δηλώσει στις 9 Ιουνίου ότι «ήδη έχουν σταματήσει οι μετατάξεις στα τρία Σώματα».
Το πιο τραγελαφικό είναι ότι ένα από τα βασικά επιχειρήματα που επικαλέστηκε ο υπουργός Αμυνας στις 16 Ιουνίου ανακοινώνοντας την απόφαση του ΚΥΣΕΑ για μείωση της θητείας στους 9 μήνες στον Στρατό Ξηράς, ήταν η κατάργηση των μετατάξεων και η αύξηση της οροφής που επιτεύχθηκε μέσω του συγκεκριμένου μέτρου! Επίκληση που έρχεται να διαψευστεί περίτρανα μέσω των επίσημων εγγράφων του ΓΕΣ που αποκαλύπτει σήμερα το «Εθνος».
Σύμφωνα με καταγγελίες αρμοδίων παραγόντων της Στρατολογίας προς το «Εθνος», η ομάδα «Κ» που λειτουργεί για λογαριασμό του υπουργού Αμυνας στο Πεντάγωνο συνεχίζει κανονικά τη «βιομηχανία» μετατάξεων με άλλη μέθοδο. Πλέον οι μετατάξεις δεν γίνονται με την προσκόμιση «Πιστοποιητικού τύπου Α» από τον ενδιαφερόμενο προς τον υπουργό Αμυνας, αλλά με πιο άτυπες διαδικασίες:
Τα αιτήματα (κυρίως των βουλευτών που είναι φίλοι του Β. Μεϊμαράκη) συγκεντρώνονται στο γραφείο υπουργού όπου και καταρτίζεται άτυπη λίστα.
Η λίστα προωθείται από την ομάδα «Κ» προς συγκεκριμένο «σύνδεσμο» στρατολόγο του ΓΕΕΘΑ, ο οποίος έχει δυνατότητα παρέμβασης στο ηλεκτρονικό σύστημα της Στρατολογίας με την κατανομή των στρατευσίμων ανά Κλάδο, όπου και γίνονται οι αναγκαίες αλλαγές...
Ετσι, λοιπόν, μέσω ηλεκτρονικού μαγειρέματος γίνονται πλέον οι μετατάξεις των ημετέρων και όσων διαθέτουν... μπάρμπα όχι από την Κορώνη αλλά «γαλάζιο» βουλευτή που ανήκει στην ομάδα του Β. Μεϊμαράκη...

fimotro

Δεν υπάρχουν σχόλια: