Τετάρτη 5 Αυγούστου 2009

Προεκλογικό κλίμα για την οικονομία

Εντείνεται η αντιπαράθεση κυβέρνησης-αξιωματικής αντιπολίτευσης για την οικονομία μετά και τις νέες εξαγγελίες Παπαθανασίου για παροχή δανείων σε επιχειρήσεις και επαγγελματίες- με την εγγύηση του Δημοσίου- σε ποσοστό 70%, αλλά και τα περί μειώσεως του ελλείμματος.

Μιλώντας στον flash 96 η Λούκα Κατσέλη πολιτικής εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ για θέματα Οικονομίας, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι μπροστά στον πανικό της προχωρά σε αντιφατικές και επικίνδυνες πολιτικές. Η κ. Κατσέλη προανήγγειλε ότι η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ θα καταργήσει τα πρόσφατα φορο-εισπρακτικά μέτρα και θα μειώσει το φορολογικό βάρος προς τα μεσαία και χαμηλά στρώματα.

Την ίδια ώρα, ο υπουργός Οικονομίας προσανατολίζεται να ζητήσει παράταση από την Κομισιόν για τη μείωση του ελλείμματος κάτω του 3% μετά το 2010, όπως ο ίδιος ανακοίνωσε.

Πρωτοβουλίες, ριζικές τομές και μεταρρυθμίσεις ζητά μέσω του flash 96 ο Κυριάκος Μητσοτάκης, τονίζοντας χαρακτηριστικά: «είμαστε με την πλάτη στον τοίχο». Ο βουλευτής της ΝΔ εκτιμά ότι, εάν πλήρωσε κάτι το κόμμα είναι οι τάσεις ατολμίας και θεωρεί ότι οι πολίτες απαιτούν ρεαλιστικές λύσεις.

«Δεν είναι σωστό να χρησιμοποιούμε το θεσμό του Προέδρου της Δημοκρατίας για να οδηγούμαστε σε εκλογές» υπογράμμισε, τέλος, ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Μετά τη σημερινή συνεδρίαση της κυβερνητικής επιτροπής Παιδείας και Πολιτισμού, οι υπουργοί Πολιτισμού και Παιδείας ρωτήθηκαν για τα σενάρια περί πρόωρων εκλογών.

"Εμείς προχωράμε καλά. Έχουμε πολύ δουλειά να κάνουμε", δήλωσε ο κ. Σαμαράς, ενώ ο κ. Σπηλιωτόπουλος τόνισε: «η κυβέρνηση δεν βρίσκεται σε καμιά εκλογική ετοιμότητα αλλά είναι διαρκώς έτοιμη για δράσεις που αφορούν στην επίλυση προβλημάτων»
nooz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: